Clerks II

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaClerks II
Fitxa
DireccióKevin Smith Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióScott Mosier, Robert Weinstein i Harvey Weinstein Modifica el valor a Wikidata
GuióKevin Smith Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJames L. Venable Modifica el valor a Wikidata
FotografiaDave Klein Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeKevin Smith Modifica el valor a Wikidata
ProductoraView Askew Productions, The Weinstein Company i Metro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorThe Weinstein Company i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2006 Modifica el valor a Wikidata
Durada97 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeNova Jersey i Los Angeles Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost5.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació24.148.068 $ (Estats Units d'Amèrica)
26.986.174 $ (mundial) Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerebuddy film i comèdia Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAR Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova Jersey Modifica el valor a Wikidata

Lloc webclerks2.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0424345 Filmaffinity: 627411 Allocine: 57999 Rottentomatoes: m/clerks_2 Letterboxd: clerks-ii Mojo: clerks2 Allmovie: v314757 TCM: 636541 Metacritic: movie/clerks-ii TV.com: movies/clerks-ii AFI: 63746 TMDB.org: 2295 Modifica el valor a Wikidata

Clerks II és una pel·lícula de comèdia negra estatunidenca de 2006 escrita i dirigida per Kevin Smith com a seqüela de la seva pel·lícula de 1994 Clerks. La pel·lícula és protagonitzada per Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Rosario Dawson, Trevor Fehrman, Jennifer Schwalbach Smith, Jason Mewes i el propi Smith, i reprèn els personatges originals de Clerks: Dante Hicks, Randal Graves i Jay and Silent Bob deu anys després de la primera pel·lícula. A diferència de la primera pel·lícula, que es va rodar en blanc i negre, aquesta pel·lícula es va rodar en color.

La pel·lícula es va projectar fora de competició al 59è Festival Internacional de Cinema de Canes[1] on va rebre una ovació de vuit minuts,[2][3] i va guanyar el Premi del Públic al Festival Internacional de Cinema d'Edimburg de 2006,[4] abans d'estrenar-se a les sales de cinema el 21 de juliol de 2006 amb èxit de crítica i comercial, amb una recaptació de 27 milions de dòlars a tot el món a partir d'un pressupost de 5 milions de dòlars. El 2022 es va estrenar Clerks III.[5][6]

Argument[modifica]

Quan Dante Hicks arriba a Quick Stop, la botiga on treballa, per a un nou dia de feina se la troba en flames ja que Randal Graves, el millor amic de Dante, havia deixat la cafetera encesa la nit anterior. Com que la botiga i el videoclub adjacent han estat destruïts pel foc, Dante i Randal comencen a treballar al restaurant de menjar ràpid Mooby's juntament amb el devot cristià Elias Grover i la seva gerent Becky Scott.

Producció[modifica]

El restaurant Mooby's era un Burger King situat al 8572 Stanton Ave de Buena Park[7] que ara està enderrocat.[8] Els darrers dies de rodatge es van filmar a la botiga Quick Stop i RST Video de Leonardo, a Nova Jersey, i l'escena del kart que es va rodar a l'Speedzone d'Industry.[9] La seqüència d'obertura on Randal i Dante condueixen fins a la feina és un muntatge de la Ruta 35, principalment a Middletown Township, a Nova Jersey.

Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Jason Mewes i Kevin Smith van repetir els seus papers de la primera pel·lícula. D'acord amb el costum de Smith de repetir actors amb els quals ha treballat anteriorment, tant Jason Lee com Ben Affleck van tenir també un paper a la pel·lícula. Lee va interpretar a Lance Dowds i Affleck va interpretar un client de Mooby's a l'atzar.[10]

Music from the Motion Picture Clerks II, la banda sonora de la pel·lícula, va ser comercialitzada a partir del 22 d'agost de 2006 per Bulletproof Records. Inclou cançons de diversos artistes i gèneres, així com alguns clips amb diàlegs de la pel·lícula. Una excepció notable és que «1979», de The Smashing Pumpkins, que tot i aparèixer a la pel·lícula no hi està inclosa i va ser substituïda per «Think Fast» d'All Too Much, que no apareix a la pel·lícula.

Referències[modifica]

  1. «Festival de Cannes: Clerks II». festival-cannes.com. [Consulta: 17 desembre 2009].
  2. «My Boring Ass Life » An 8 Minute Standing Ovation!».
  3. Friedman, Roger. «'X-Men 3' Hits History Books». Fox News, May 28, 2006.
  4. News – Edinburgh International Film Festival Arxivat September 29, 2006, a Wayback Machine.
  5. «Clerks III : The Convenience Tour» (en anglès). Lionsgate.com - Official Company Website. [Consulta: 6 juliol 2022].
  6. Freitage, Lee. «Kevin Smith Announces Clerks III's Trailer Debut Date». Comic Book Resources, June 29, 2022. [Consulta: July 2, 2022].
  7. «Images». Clerks2.com. Arxivat de l'original el July 8, 2011. [Consulta: 14 setembre 2010].
  8. «8572 Stanton Ave, buena park, ca». Google Maps. [Consulta: 14 setembre 2010].
  9. «Clerks II (2006) Filming Locations» (en anglès americà). The Movie District. [Consulta: 9 març 2020].
  10. 'Clerks 2' An Unrated Classic, Smith Vows from the MTV website