Disco Stu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeDisco Stu
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge animat Modifica el valor a Wikidata
Creat perMatt Groening Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraEls Simpson Modifica el valor a Wikidata
UniversUnivers Simpson Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeSelma Bouvier Modifica el valor a Wikidata

Disco Stu és un personatge de la sèrie animada Els Simpson creada per Matt Groening. Stu és un aficionat a la música disco, es caracteritza per parlar sempre en tercera persona sobre si mateix. La seva veu en la versió original, la hi donava Phil Hartman, però després com els productors necessitaven un canvi en el personatge Phil no va poder modificar la seva veu com necessitaven i llavors Hank Azaria va prendre el seu lloc.

Informació general[modifica]

Disco Stu és un personatge secundari dintre de la trama d'Els Simpson, la seva primera aparició va ser a l'episodi Two Bad Neighbors de la temporada 7, quan la família Simpson estava venent coses del de garatge i Disco Stu anà a comprar. En aquest episodi Marge i Homer van anar a l'àtic a veure què podien vendre, Marge troba una vella jaqueta de Homer amb la inscripció Disco Stu, quan Marge va preguntar que era això Homer va dir En realitat vaig voler posar Disco Stud' però se'm va acabar l'espai, quan la hi intenten vendre a Disco Stu aquest contesta Disco Stu no anuncia. Posteriorment va seguir apareixent però sempre com personatge secundari de les escenes o fent petits monòlegs, tots en tercera persona.

A l'episodi How I Spent My Strummer Vacation de la temporada 14, l'hi veu per la televisió, per una càmera oculta en un taxi, sortint de la discoteca i parlant amb el taxista sobre que en realitat no li agrada la música (mentre deixa de parlar en tercera persona), diu que en realitat va a ballar només per a quedar bé i ser distint dels altres.

A l'episodi There's Something About Marrying de la temporada 16, es revela que Disco Stu va ser el quart espòs de Selma Bouvier.