Discussió:Castellanisme

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Crítica[modifica]

No entenc aquest article. Primer comença fent una definició d'estrangerisme, que hauria d'estar a un altre article. I després dóna una llista de castellanismes, acceptats i barbarismes.

A veure, la llista no pot arribar a ser exhaustiva, està clar. Aleshores el que hauria de ser és representativa. Per exemple, mots que van entrar en els primers estadis de la llengua, mots de la decadència, mots dels últims anys...

A part, que caldria justament això, una explicació de quan i com s'han produït les entrades de castellanismes.

Sense tot això, crec que l'article no és enciclopèdic, sinó propi d'una pàgina personal. --83.34.178.206 08:59, 8 ag 2006 (UTC)

Hi estic d'acord... No té cap sentit una relació de castellanismes; són barbarismes i com a tal queden recollits a la definició de barbarisme. L'article s'hauria d'eliminar. --Xcaballe 21:33, 16 oct 2006 (UTC)
L'article no diu que tots els castellanismes siguin barbarismes, ja que dona a entendre que n'hi ha d'acceptats normativament. No se si es una definicio correcta (es a dir, una paraula d'origen castella acceptada normativament en catala, es pot considerar encara un "castellanisme" ?) Xevi 21:52, 16 oct 2006 (UTC)
Al diccionari: castellanisme
Òbviament que cal ampliar més aquest article, per això és un esborrany. Si trobo un temps, jo mateix l'ampliaré prèvia documentació. Però si es vol eliminar, per la mateixa regla de tres hauria de fer-se amb gal·licisme, i si ens posem estrictes, amb molts altres articles que són encara esborranys en aquesta Viquipèdia. Els continguts, ara per ara, no deixan de ser plenament correctes. Toniher 22:14, 16 oct 2006 (UTC)

Proposta d'esborrat[modifica]

  • Motiu: Els castellanismes són un subconjunt dels barbarismes; no crec que calgui tenir un article específic pels mateixos a no ser que es faci una descripció detallada dels mateixos
  • Data: 16 oct 2006
  • Resultat: Es manté per 1 aprovació i 4 objeccions.
  • Arxiu: Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2006/10#castellanisme

--VRiullop (parlem-ne) 23:39, 24 oct 2006 (CEST)[respon]

Jo també estic d'acord d'eliminar la proposta de fusió.

--Bestiasonica (discussió) 15:57, 20 març 2008 (CET)[respon]