Discussió:Vicent González i Lizondo

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Text en negreta== Nascut a València o Albacete Vicente gonzález Lizondo va naixer a València.el comentari anterior sense signar és fet per Callosí (disc.contr.) 22:50, 4 març 2009 (CET)[respon]

Fet Fet! Pose que va nàixer a València, atés que la majoria de referències així ho diuen. Tant les que li són favorables com contràries.
Tota la resta dels teus canvis són contràries a les convencions de la wikipedia.
Fixa't, estàs canviant l'enllaç a Eleccions generals espanyoles de 1989 (que apareix al text com a "eleccions generals de 1989") per unes "Eleccions generals de 1989" que no existeixen.
En l'article es diuen només "eleccions generals" perquè ja es dóna per entés que són d'àmbit espanyol. Però el nom de l'article cal que siga com més concís i exacte millor, ja que hi ha moltes menes d'eleccions: Eleccions legislatives franceses de 1981 o Eleccions regionals de Sardenya de 1989, per exemple.
Veus? Primer diem que són Eleccions, després diem l'abast (generals, legislatives, regionals...), després diem d'on (espanyoles, franceses, de Sardenya'...) i acabem dient l'any. Per això el nom de l'article és Eleccions generals espanyoles de 1989.
--Casaforra (parlem-ne) 09:38, 5 març 2009 (CET)[respon]


Ideología[modifica]

Unió Valenciana es un partit regionalista i com tal es reconegut:

ABC.es La derrota en 1995 de Joan Lerma frente al popular Eduardo Zaplana -con ayuda de los regionalistas de Unión Valenciana- llevó al socialismo valenciano a una ...


Comunidad Valenciana Coalición Alianza Popular (Partido Demócrata Popular, Unión Valenciana) ... Federación de Partidos Regionalistas (Unió Valenciana) ...


El Semanal Digital Unión Valenciana, un partido muerto pero enterrado en mausoleo ... representó la época dorada de la formación regionalista que formó gobierno en el primer ...


Ulises 3000: El PP mantiene un doble lenguaje con el castellano ...En primer lugar pactó con Unión Valenciana -partido regionalista- para arrebatar el poder al PSPV, a continuación colocó a su presidente de Presidente de ...


[PDF] La polémica identidad de los valencianos: a propósito de las reformas de los Estatutos de Autonomía, de Joaquín Martín Cubas ...Formato de archivo: PDF/Adobe Acrobat - Versión en HTML Valencia, se ha traducido políticamente en la existencia de una opción política secesionista y regionalista como es Unión Valenciana, con ...


Union Valenciana en GennioUnion Valenciana /Unio Valenciana es un partido politico de la Comunidad Valenciana de ideologia regionalista y conservadora. lalocamaria Ba-ES ...


Unión Valenciana | Spanish | Dictionary & Translation by Babylon Unión Valenciana/Unió Valenciana (UV) es un partido político de la Comunidad Valenciana (España) de ideología regionalista y conservadora. ... www.babylon.com/definition/Unión_Valenciana/Spanish - 12k


Biografia de Eduardo Zaplana El 28 de mayo de 1995, el PP ganó las elecciones autonómicas, y Zaplana, tras un acuerdo con los regionalistas de Unión Valenciana, fue elegido presidente ... www.biografiasyvidas.com/biografia/z/zaplana.htm - 20k -


A mes, em permet recordar q Unio Valenciana va sorgir d'un altre partit, Unió Regional Valenciana, així q no em pareix una barbaritat definir Lizondo com "regionalista".

Hola, Callosí. Benvingut a les pàgines de discussió:
Vares començar bé, dient que Lizondo havia nascut a València, tot i que no en donaren referències i em va tocar a mi fer-ho.
Però després et vares emocionar editant la frase sobre la definició ideològica de Lizondo (fins a 7 voltes: 1, 2, 3, 4, 5, 6 i i 7), sense dir-ne res a la pàgina de discussió. És per això que et vaig escriure a la teua pàgina explicant-te els procediments, a més de donar-te unes quantes recomanacions (com, per exemple, signar els teus missatges).
Crec que acusar-me de no col·laborar i de no respectar és completament gratuït, ja que porte una miqueta més de temps que tu treballant en la viquipèdia i t'he estat donant consells i pàgines on poder aprendre com treballem aquí, a més que jo no t'he faltat al respecte. Però bé, atés que sembla que ja vas entenent que a la viquipèdia s'han de fonamentar els arguments donant-ne rerències, faré com a que no he sentit aqueixes paraules gruixudes i faré el que t'havia dit que s'havia de fer des d'un bon començament: Debatre la pertinença d'aqueixa frase sobre Lizondo i la seua formulació.
Moltes gràcies, Callosí, per aportar retalls de diversos mitjans de comunicació que esmenten Unió Valenciana com a un partit "regionalista".
Però és que això no ho nega ningú!
Vés a l'article d'Unió Valenciana i ho veuràs: "Unió Valenciana és un partit polític del País Valencià, d'ideologia blavera, regionalista i conservadora."
El motiu de tot aquest folló és un altre ben diferent: La frase de l'encapçalament d'aquest article en què jo havia definit Lizondo com a un polític valencià i figura capdavantera del blaverisme.
Tu no hi estàs d'acord i creus que s'hauria d'explicar d'una altra manera. Molt bé, en això consisteix la viquipèdia. Fins ara has proposat:
En la meua opinió, la primera opció no és vàlida perquè el blaverisme i el regionalisme valencià són dos moviments polítics diferents.
La segona opció que dónes el que fa és empobrir l'article, perquè en realitat estàs llevant informació: Qui no conega Lizondo sabrà que era una polític però no podrà encabir-lo en l'espectre ideològic en què va treballar, i crec que això ha d'aparéixer esmentat en l'encapçalament de l'article.
I la tercera opció és, al meu parer, redundant, perquè qui conega el blaverisme ja sabrà que és un moviment regionalista, i qui no conega el blaverisme té a l'abast d'un clic llegir-ne el seu article, en què ja a l'inici hom diu que és un partit regionalista.
Per tant, em referme en la meua primera edició: "polític valencià i figura capdavanertra del blaverisme". Crec que cal fer esment a la seua professió (polític) i al seu àmbit de treball (valencià), a més de la seua importància (figura capdavantera, que no fundador o ideòleg) i al seua espectre ideològic: blaverisme.
És possible, però, que no el que no t'apanye siga que l'haja definit com a blaver. Repetisc que no és un terme pejoratiu (i hauràs vist que,malgrat no compartir la seua ideologia, la resta de l'article no conté cap menyspreu o falsedat). Crec que el terme blaver li escau millor que no "regionalista valencià", puix el primer és una subcategoria del segon. És a dir, el blaverisme és un moviment polític regionalista valencià, però tot el regionalisme valencià no és blaver. Més clar encara: Només una part del regionalisme valencià és blaver. Per això considere que definir Lizondo com a "regionalista valencià" no és del tot exacte.
Veus, doncs, que he provat d'explicar-te el perquè de les meues edicions. Ara, si vols, tens tot el dret del món a dir-ne la teua. Només et demane que no fem judicis de valor i que els arguments siguen fonamentats i amb referències, no opinions personals (la viquipèdia no és un fòrum). Cadascú té la seua opinió personal, ningú és neutral, però els articles són per a tothom, no per als d'una corda determinada.
Així que, mentre no arribem a un acord sobre com definir Lizondo, et sembla bé que deixem d'editar la frase en qüestió i en parlem a la pàgina de discussió? Mentretant, tal com Gomà, Pere prlpz i jo mateix t'hem dit adés el que s'ha de fer és evitar revertir-se eternament en l'article i usar la pàgina de discussió per a provar d'arribar a una versió que satisfaga tothom. Per ara tenim dos propostes de consens:
Jo ja he explicat perquè no m'agrada cap de les dos (són redundants), però crec que poden servir com a base per a començar a parlar-ne.
Pensa que és una solució temporal fins a que aconseguim una definició millor. Així, tenim tot el temps del món per a debatre com escriure aqueixa part de l'article sense estar revertint-nos mútuament. D'acord? --Casaforra (parlem-ne) 09:04, 14 abr 2009 (CEST)[respon]

puc?[modifica]

Sense voler valorar la figura del personatge, trobo a faltar la magnifica cançó que li dedicaren els Brams. Respectant la visió que tingau els de la Generalitat de baix, pero aquesta es la que teniem els habitants de la la Generalitat de Dalt.

Salut els companys--XpoferenS (discussió) 20:38, 20 abr 2009 (CEST)[respon]

Com a poder, pots. La wikipedia és oberta a tothom. Però recorda que això no és un fòrum. La informació que aparega a l'article ha de ser neutral, i els Brams no eren gens neutrals. Tu creus que aportaria informació rellevant a l'article sobre Lizondo dir que un grup de música independentista en feia befa? Jo crec que no. --Casaforra (parlem-ne) 08:41, 21 abr 2009 (CEST)[respon]

No sabia que existís la música independentista. L'article no es neutre, gens neutre. Sembla fins i tot que en Lizondo fos un politic normal. No era normal pels valencians,ni va afegir cap tipus de normalitat a la politica valenciana, i en Lizondo era un anticatalà visceral, cosa que no diu l'entrada i que en canvi si reflexa la lletra de brams. Desde el meu respecte a les vostres opinions jo us dono la meva. Salut --XpoferenS (discussió) 12:08, 22 abr 2009 (CEST)Xpoferens[respon]

Lloc de naixement[modifica]

Quan vaig crear l'article, vaig dir que Lizondo havia nascut a València. Més endavant, Coentor va dir que havia sigut a Albacete. (Bé, en realitat no va dir res, simplement va editar sense dir a la pàgina de discussió i no va citar cap font). Després va venir Callosí i va posar que havia nascut a València. Jo el vaig revertir perquè el vaig considerar un usuari políticament parcial. Ell va insistir en València i l'ús de circumloquis per a evitar la paraula que tant poc li agradava ("blaverisme"). I jo li vaig concedir que Lizondo era nat a València (tot i divergir completament amb Callosí sobre la definició i la utilització de la paraula maleïda). I així es va mantindre l'article fins que l'usuari Antiblaver, sense fer cas de la pàgina de discussió, edita afirmant que Lizondo va nàixer a Albacete. Tot seguit, un anònim ens fa el favor de donar referències sobre els dos llocs de naixement. Jo ja hi vaig dir la meua ("Pose que va nàixer a València, atés que la majoria de referències així ho diuen. Tant les que li són favorables com contràries"), així que em limite a posar la plantilla de Discutit. Agraïria que d'ara en avant s'emprara la pàgina de discussió per als canvis polèmics. --Casaforra (parlem-ne) 19:47, 8 des 2009 (CET)[respon]


En vista de que la qüestió sobre el naixement de Lizondo segueix candent, aquest usuari, tan parcial como qualsevol de tots el presents, torna a ficar el seu granet d'arena. Lizondo va naixer a València i ja ha ficat les referencies oportunes, que inclouen dos periódics de tirada nacional i amb ideologíes diferents (El País i El Mundo). Si algú te alguna cosa que digui el contrari (i que no siga un blog antiblaver) que ho mostre. --Callosí (disc.) 17:53, 8 març 2010 (CET)[respon]