Sant Mateu de Miramar

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Mateu de Miramar
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXII
Característiques
Estil arquitectònicRomànic
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFiguerola del Camp (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióMiramar.
Map
 41° 21′ 07″ N, 1° 13′ 48″ E / 41.35194°N,1.23009°E / 41.35194; 1.23009
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC2194 Modifica el valor a Wikidata

Sant Mateu de Miramar és una església protegida com a bé cultural d'interès local del municipi de Figuerola del Camp (Alt Camp).

Descripció[modifica]

Església romànica d'una nau, amb sagristia sobresortint a la banda exterior esquerra. Té porta d'accés lateral, d'arc de mig punt amb dovelles de pedra, que presenta una senzilla decoració geomètrica tallada en la pedra de la dovella central, l'arquivolta i les impostes. Damunt la porta hi ha un espadat. L'església té un cimbori vuitavat. La coberta és a dues vessants, de teula. La construcció és de pedra, amb arrebossat.

Història[modifica]

L'església de Sant Mateu de Miramar ha estat modificada al llarg dels anys. Avui aquest agregat està despoblat, no ens queden restes del castell però en canvi aquesta església romànica està en molt bon estat.

Malgrat no trobar-se documentada, el tipus de construcció permet inscriure-la en un estil romànic aproximadament del segle xii. Havia estat església parroquial agregada a Prenafeta, municipi del que formava part.

Referències[modifica]

  • «Pat.mapa: arquitectura». Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Mateu de Miramar