Suna no onna

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaSuna no onna
Fitxa
DireccióHiroshi Teshigahara
Protagonistes
Eiji Okada
Kyoko Kishida
ProduccióKiichi Ichikawa
Tadashi Oono
GuióKōbō Abe
MúsicaTōru Takemitsu
ProductoraTōhō Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures
Initial Entertainment Group
Dades i xifres
País d'origenJapó
Estrena1964
Durada123 minuts
147 minuts (director's cut)
Idioma originaljaponès
Coloren color i en blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enSuna no onna Modifica el valor a Wikidata
GènereDrama
Thriller
Lloc de la narracióJapó Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

IMDB: tt0058625 Filmaffinity: 957823 Allocine: 7546 Rottentomatoes: m/woman_in_the_dunes Letterboxd: woman-in-the-dunes Allmovie: v55073 TCM: 96146 TV.com: movies/woman-in-the-dunes TMDB.org: 16672 Modifica el valor a Wikidata

Suna no onna (en japonès 砂の女), traduïble com "La dona de la sorra" o "La dona de les dunes" (en anglès Woman in the Dunes o Woman of the Dunes, en francès i italià La femme des sables i La donna di sabbia), és una pel·lícula japonesa realitzada el 1964 per Hiroshi Teshigahara, basada en la novel·la homònima de Kōbō Abe publicada dos anys abans. Kōbō Abe també escrigué el guió per a la versió cinematogràfica.

El surrealisme i, de vegades, la naturalesa absurda de La dona de la sorra ha estat comparada amb l'existencialisme d'obres de Sartre (Sense sortida) i el Happy Days de Beckett. A més de la seva intrigant premissa, aquesta pel·lícula és notable per la vida que porta Teshigahara a les sorres sempre canviants, que gairebé es converteixen en un personatge per dret propi.

Argument[modifica]

Caminant un home pel desert, decideix fer una parada per reposar. Vilatans li proposen passar la nit al seu poble. És acollit per una dona que li ofereix l'allotjament i cobert. Durant la nit, la dona s'aixeca i recull la sorra que s'escola de les parets de la seva casa. De bon matí, l'home s'adona que ha estat fet pres.

Repartiment[modifica]

Premis[modifica]