European Venus Explorer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Venus Entry Probe
OperadorAgència espacial europea
Tipus de missióOrbitador
Satèl·lit deVenus
Data de llançamentPer determinar
Vehicle de llançamentPer determinar

European Venus Explorer (EVE), conegut fins al 2007 com a Venus Entry Probe (VEP), és un projecte de sonda espacial de l'Agència Espacial Europea (ESA). El seu principal objectiu és l'estudi de l'atmosfera de Venus, mitjançant l'enviament d'un globus sonda i de diverses micro-sondes d'aterratge. Estava previst que fos llançada en un coet Soiuz-Fregat 2-1b des de Kourou el novembre de 2013.[1] No obstant això, les presentacions d'actuació en l'estudi de 2007[2] i 2010[3] han estat rebutjades.[4]

Objectius[modifica]

La missió de VEP és l'estudi de l'atmosfera de Venus, que en molts aspectes s'assembla a la Terra. Per tant, una millor comprensió del seu ambient també fa comprendre millor la Terra. Venus és l'escenari d'un dels principals efectes hivernacles en el sistema solar, aquest planeta es pot utilitzar per validar els diferents models climàtics, en particular en l'escalfament global, terrestres.

Els aspectes principals del VEP que té com a objectiu respondre estan relacionats amb l'origen i la història de l'evolució de l'atmosfera de Venus, la composició química i física de les capes baixes de l'atmosfera, la composició i la química de les partícules components de les capes de núvols i d'una manera més àmplia, la dinàmica atmosfèrica de Venus.

Composició[modifica]

Venus Entry Probe estarà composta de dos satèl·lits, Venus Polar Orbiter i Venus Elliptical Orbiter, que examinaran Venus des d'òrbites diferents.

Venus Polar Orbiter[modifica]

Venus Polar Orbiter (VPO) estarà dedicada a l'estudi de l'atmosfera de Venus.

Instruments: Integrat en el mateix bloc, els instruments del VPO es comprenen:

Venus Elliptical Orbiter[modifica]

Venus Elliptical Orbiter (VEO) estarà dedicada a l'estudi del sòl i el sub-sòl del planeta, però servirà igualment d'enllaç de telecomunicacions així com de suport per al globus sonda (anomenat Venus Aerobot).

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]