Fortalesa de Belixe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFortalesa de Belixe
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusfort
patrimoni cultural Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Localització geogràfica
Map

La Fortalesa de Belitxe es localitza en posició dominant a la platja de Belixe Velho (Belitxe Vell), al Cap de Sant Vicent, a l'Algarve portuguès.

No se sap amb exactitud la data en què es va erigir l'estructura original,[1] però la seva construcció s'entén en el marc de les necessitats del segle XVI de plantejar defenses davant la pirateria a les costes, va ser arruïnada per l'atac, el 1587, del corsari britànic Francis Drake.

El monument actual es remunta al segle xvii, temps en què l'estructura va ser reconstruïda, a partir de 1632, per ordre de Felip IV de Castella (1621 - 1640) (Felip III de Portugal).

Actualment es poden apreciar encara restes romanents de la muralla original, bateries i búnquer és restaurats, així com la Capella de Santa Catarina, a l'ala oriental de la fortalesa, els orígens es remunten a una donació d'Enric el Navegant (1394 - 1460) poc abans de morir, i el retaule, d'estil barroc, va ser traslladat però a la veïna Fortalesa de Sagres, on va ser inserida a l'Església de la Mare de Déu de la Gràcia.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Fortalesa de Belixe