Frank Brady

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrank Brady
Biografia
Naixement15 març 1934 Modifica el valor a Wikidata (90 anys)
Brooklyn (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Colúmbia
Escola d'Arts de la Universitat de Columbia
Universitat de Nova York
Universitat Estatal de Nova York Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, jugador d'escacs, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorBarnard College
Universitat de St. John Modifica el valor a Wikidata
Nacionalitat esportivaEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Esportescacs Modifica el valor a Wikidata
Títol d'escaquistaÀrbitre Internacional (1972)
Organitzador Internacional (2012) Modifica el valor a Wikidata
Identificador FIDE2049236 Modifica el valor a Wikidata
Premis

Frank Brady (nascut el 15 de març de 1934 a Brooklyn, Nova York), és un escriptor,[1] editor, biògraf[2] i pedagog estatunidenc. President del Departament de Comunicacions de masses, Periodisme, Televisió i Cinema de la Universitat de St. John's de Nova York, és editor fundador de la revista Chess Life.

Biografia[modifica]

Brady és president del Departament de Comunicacions de masses, Periodisme, Televisió i Cinema de la Universitat de St. John's de Nova York, on fa de professor d'arts de la comunicació i periodisme. També ha estat professor adjunt de periodisme durant els últims 25 anys al Barnard College de la Universitat de Colúmbia. Té una llicenciatura en ciències a la Universitat Estatal de Nova York; Màster en Belles Arts, Universitat de Colúmbia; MA, Ph.D., Universitat de Nova York.

El 1960, Brady va ser l'editor fundador de Chess Life com a revista (anteriorment, havia estat un diari). Més tard va ser editor de Chessworld Magazine i més tard va treballar com a editor de Ralph Ginzburg i Hugh Hefner. És àrbitre internacional, reconegut per la FIDE, i ha dirigit molts tornejos d'escacs importants. Va ser secretari de la Federació d'Escacs dels Estats Units 2003–2005.

Ha escrit molts llibres, sobre diferents temes. És president d'un departament de la Universitat de St. John's, i hi supervisa un pressupost multimilionari, 60 professors i 900 estudiants.

Va exercir com a àrbitre de torneigs internacionals d'escacs el 2001 i el 2004 a Nova York. Ha estat escollit i exerceix també com a membre actiu de vot de l'Acadèmia Britànica de les Arts del Cinema i la Televisió i PEN, l'organització internacional d'escriptors.

Brady és un escriptor, editor i editor de renom internacional. Va escriure un dels llibres d'escacs més venuts de la història, Profile of a Prodigy, que és una biografia de Bobby Fischer, així com innombrables altres llibres i articles sobre escacs i altres temes. El 2011 es va publicar una nova biografia de Fischer titulada Endgame: The Spectacular Rise and Fall de Bobby Fischer. Ha participat en projectes de ràdio i cinema. La seva dona, Maxine, també escriu llibres.

El 18 de juny de 2007, Brady va ser elegit president del Marshall Chess Club.[3]

Publicacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The Bobby Fischer Defense». The New York Review of Books [Consulta: 26 abril 2017].
  2. «Bobby Fischer's Remarkable Rise and Fall...». Chess News, 25-04-2011 [Consulta: 26 abril 2017].
  3. «An End to a Chess Grandmaster's Eviction Battle Could Be Near». The New York Times, 14-03-2016 [Consulta: 26 abril 2017].

Enllaços externs[modifica]