Ghostface

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeGhostface
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge cinematogràfic Modifica el valor a Wikidata
Creat perKevin Williamson Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perRoger L. Jackson, Skeet Ulrich, Matthew Lillard, Timothy Olyphant, Laurie Metcalf, Scott Foley, Emma Roberts, Rory Culkin, Mikey Madison, Jack Quaid, Giorgia Whigham i Tyga Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraScream Modifica el valor a Wikidata
Dades
PseudònimThe Icon of Halloween i Father Death Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióassassí en sèrie Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Altres
Armahunting knife (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Ghostface és un personatge fictici de terror de la saga Scream.

La seva disfressa o, més ben dit, la seva màscara s'ha donat molt a parlar i des de la primera part, se n'han venut milions de màscares com la que porta l'assassí. L'assassí sol ser un habitant o habitants de Woodsboro, ja que l'acció passa allà, però a la tercera part, Woodsboro desapareixia per donar lloc a Hollywood, i així que l'assassí era provinent de Hollywood.

L'assassí sol ser un humà, o un personatge en la pel·lícula i sempre se'n revela la identitat abans de ser matat. En totes les entregues, menys la tercera, els assassins solien ser dos.

Característiques[modifica]

  • L'assassí normalment imita a assassins de clàssics del terror, com ara Freddy Krueger o Michael Myers.
  • L'assassí, abans de matar a la víctima, sol telefonar-li i espantar-la amb una veu totalment terrorífica
  • En alguns casos, l'assassí ha fet jugar a "trivials" del cinema de terror a les víctimes. El primer cas va ser, un joc de preguntes de personatges de terror a Casey Becker per salvar el seu nuvi
  • Ghostface sol preguntar una pregunta rere una altra, estil: "Qui és?", "On sóc en aquests moments?", "Vols morir aquesta nit?".
  • L'assassí sol utilitzar un ganivet per assassinar les víctimes.

Caracterització[modifica]

Kevin Williamson i Wes Craven, encarregats de la saga, buscaven disfresses o màscares per l'assassí fins que en van trobar una de curiosa en una de les cases originals de Woodsboro.

Van fer-ne mils de còpies i mils d'esbossos per crear-ne una de nova, totalment original i terrorífica. Quan les màscares van sortir a la llum, el públic va considerar que la màscara s'havia fet amb l'ajuda del quadre "El Crit" d'Edvard Munch, i és que la boca deformada del personatge és molt semblant a la de l'home del quadre de Munch.