Google Glass

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Google Glass (estilitzat com a GLΛSS) són unes ulleres de realitat augmentada desenvolupades per Google que funcionen com un ordinador portàtil, amb una pantalla HMD muntada davant dels ulls,[1] dins del projecte de recerca i desenvolupament Glass, amb la missió de produir un ordinador ubicu per al mercat de masses.

Google Glass mostra la informació disponible dels usuaris de mòbil intel·ligent, sense haver d'utilitzar les mans, permetent l'accés a Internet amb la utilització i reconeixement d'ordres de veu. El sistema operatiu d'aquestes ulleres de realitat augmentada és Android.[2]

Google Glass està essent desenvolupat per Google[x]Lab, un laboratori d'investigació dins de Google que es dedica a projectes molt ambiciosos (com el cotxe que es condueix sol Google Car, etc.). El projecte Glass va ser anunciat a Google+ (la xarxa social creada per Google) pel director del projecte, Babak Parviz, un enginyer elèctric que ha treballat i investigat introduint pantalles en lents de contacte, Steve Lee (gerent del producte), especialista en geolocalització, i Sebastian Thurn, fundador de l'organització Udacity i participant del projecte de cotxe que aparca sol. Thad Starner, un expert en realitat augmentada, és l'administrador tècnic principal.

Usos[cal citació][modifica | modifica el codi]

Google Glass té molts usos, però la seva principal comunicar-te a tu i a la teva cel·lular utilitzant la teva veu i mostrar els resultats d'una forma altament innovadora. En aquest moment, els lents de Google s'usen per:

Fer fotos: pots fer fotos utilitzant les ulleres (5 megapíxels)
Gravar vídeos: les ulleres de Google graven vídeo en alta definició (720p HD)
Fer fotos i gravar vídeos amb els lents Google Glass
Aplicacions Google Glass: tot i que s'espera que els lents Google tinguin més aplicacions, en aquest moment hi ha aplicacions com: Mapes Google, Google Now, Google+, Gmail i altres serveis Google.
Veure altres usant Google: pots iniciar Hangouts i veure als teus amics directament en els lents Google.
Navegar a Internet: connecta't a internet usant el teu mòbil o servei WiFi.
Comandaments de veu: et pots comunicar amb el teu telèfon mitjançant ordres de veu i veure els resultats en els teus lents Google. Pots gravar un vídeo, fer fotos, fer servir Google Now, veure als teus amics usant Google Hangouts, navegar a Internet, traduir a altres idiomes, buscar imatges, veure adreces a cert destinació, veure el pronòstic del temps, enviar un missatge de text, veure l'estat d'un vol i molt més.

Desenvolupament[cal citació][modifica | modifica el codi]

Encara que les ulleres de realitat augmentada no són una nova idea, el projecte ha aconseguit l'atenció de la premsa per tenir un diseny més fi i lleuger que altres prototips, i per ser desenvolupat per Google. El primer prototip del Project Glass s'assembla a unes ulleres normals on han substituït les lents per pantalles. A l'agost de 2011, el prototip pesava uns 230g, però ara l'edició Explorer Edition ja pesa menys que unes ulleres de sol convencionals. Les primeres proves van començar a l'abril de 2012. Sergey Bin va posar-se una prototip d'aquestes ulleres el 5 d'abril, en un esdeveniment a San Francisco.[3] El 23 de maig de 2012, el mateix Sergey Brin va fer una demostració de les ulleres al The Gavin Newsom Show, on el vicegovernador de Califòrnia va poder provar les Glass.

Recepció[cal citació][modifica | modifica el codi]

La recepció de les xarxes socials i la premsa a aquest nou projecte de Google ha sigut molt bona i ha causat molta repercusió. El seu vídeo promocional "How it fells" ha rebut més de 20 milions de visites en 2 mesos. S'han escrit molts articles en blogs i premsa parlant sobre aquest nou descobriment, però els consumidors en general encara no han pogut provar com funciona. A part, tampoc es coneix el preu real que costarà pel consumidor aquestes ulleres de realitat augmentada, ni la seva acceptació en la vida quotidiana de la gent. De moment, aquest nou projecte de Google tampoc ha pogut escapar a les paròdies i les burles (centrades a saber si hi haurà publicitat davant dels ulls de qui les porti, etc.)

Referències[modifica | modifica el codi]