Grup dimecres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGrup dimecres
lang=ca
El grup dimecres a Can Nofre Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuscol·lectiu artístic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1975
Data de dissolució o abolició1980 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Format per

El Grup Dimecres estigué format per un conjunt d'artistes que es reunien cada dimecres al vespre per sopar, conversar, dibuixar i intercanviar experiències. Aquestes reunions es perllongaren per espai de cinc anys, entre 1975 i 1980 i tenien com a escenari un bar anomenat Can Nofre, a Manacor, tot i que de manera esporàdica es realitzaren encontres a altres indrets de l'illa de Mallorca.[1]

Aquest grup mai no tingué una estructura tancada, ni uns plantejaments estilístics concrets, ni reivindicà cap tendència artística. Els seus principis es basaven en l'amistat i en el conreu de l'art i la cultura. Foren molts els artistes, escriptors i activistes culturals que assistiren a aquests sopars, tot i que hi havia un grup que ho feia de manera habitual i eren els que participaren en algunes exposicions que el grup, com a tal, va fer a Manacor, Felanitx, Artà o Palma. Eren Miquel Brunet, Llorenç Ginard, Guillem Jaume, Gabriel Mestre Oliver, Jim Bird, Rith Miller, Ellis Jacobson, Longino, o Rafael Amengual.

L'any 2011, els ajuntaments de Palma i Manacor organitzaren una gran exposició retrospectiva sobre aquest grup i el seu entorn.

Referències[modifica]

  1. Mas, Guillem «Manacor revivirá la historia de las tertulias de pintores del Grup Dimecres» (en castellà). Ultima Hora, 18-03-2007.