How Far?

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'àlbumHow Far?
Tipussenzill Modifica el valor a Wikidata
ArtistaGorillaz, Tony Allen i Skepta Modifica el valor a Wikidata
ÀlbumSong Machine, Season One: Strange Timez Modifica el valor a Wikidata
Publicat2 maig 2020 Modifica el valor a Wikidata
Gèneremúsica hip-hop Modifica el valor a Wikidata
Durada02:46 Modifica el valor a Wikidata
DiscogràficaParlophone Modifica el valor a Wikidata
LletresDamon Albarn, Tony Allen, Remi Kabaka Jr i Skepta Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
Aries
(2020) Modifica el valor a Wikidata
Friday 13th
(2020) Modifica el valor a Wikidata

«How Far?» és una cançó de la banda virtual de rock alternatiu Gorillaz amb la col·laboració de la bateria Tony Allen i el rapper Skepta. Es va publicar el 2 de maig de 2020 com a quart senzill de l'àlbum Song Machine, Season One: Strange Timez, dins del projecte audiovisual Song Machine.[1] Fou el primer llançament pòstum de Tony Allen, i de fet, la darrera cançó que va enregistrar, ja que va morir el 30 d'abril, tot just dos dies abans del llançament.[2]

Producció[modifica]

La cançó es va compondre poques setmanes abans de l'esclat de la pandèmia de COVID-19 i, de fet, fou la darrera cançó de l'àlbum enregistrada en estudi abans de ser decretat el confinament a causa de la pandèmia. El senzill es va llançar el 2 de maig de 2020 sense anunci previ però es va publicar com a tribut oficial de la banda cap a Allen. A causa de la pandèmia no va anar acompanyat de videoclip.

El músic Tony Allen, ja havia col·laborat anteriorment amb Damon Albarn quan van crear el projecte musical The Good, the Bad & the Queen, i aquesta fou la darrera gravació que va realitzar en patir un aneurisma de l'aorta abdominal a causa de la qual va morir el 30 d'abril de 2020.[3]

Llista de cançons[modifica]

Núm. Títol Durada
1. «How Far?» (amb Tony Allen i Skepta) 2:46
Durada total:
2:46

Crèdits[modifica]

Gorillaz

Músics addicionals

Tècnics

  • Stephen Sedgwick – enginyeria, enginyeria mescles
  • John Davis – enginyeria masterització
  • Samuel Egglenton – enginyeria
  • Bernard Benant – fotografia

Referències[modifica]

  1. Blistein, Jon. «Gorillaz Team With Malian Star Fatoumata Diawara for New Song ‘Désolé’» (en anglès). Rolling Stone, 27-02-2020. [Consulta: 21 juliol 2021].
  2. Gallagher, Alex. «Tributes paid to pioneering Afrobeat drummer Tony Allen, who has died aged 79» (en anglès). MNE, 01-05-2020. [Consulta: 11 agost 2021].
  3. Kreps, Daniel. «Gorillaz Pay Tribute to Tony Allen With New Song ‘How Far?’» (en anglès). Rolling Stone, 02-05-2020. [Consulta: 15 agost 2021].