Huck and Tom

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHuck and Tom

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióWilliam Desmond Taylor Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJesse Louis Lasky Modifica el valor a Wikidata
GuióJulia Crawford Ivers Modifica el valor a Wikidata
FotografiaHomer Scott Modifica el valor a Wikidata
ProductoraFamous Players-Lasky Corporation Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1918 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès
cap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enLes aventures de Tom Sawyer i Les aventures de Huckleberry Finn Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema mut, pel·lícula basada en una novel·la i drama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0009209 Letterboxd: huck-and-tom Allmovie: v95850 TCM: 495821 AFI: 2327 TMDB.org: 933327 Modifica el valor a Wikidata

Huck and Tom (títol alternatiu: “The Further Adventures of Tom Sawyer”)[1] és una pel·lícula muda de la Famous Players-Lasky Company dirigida per William Desmond Taylor i protagonitzada per Robert Gordon i Jack Pickford.[2] Es tracta de la segona part de la pel·lícula “Tom Sawyer” (1917) protagonitzades pels mateixos actors i també dirigida per Taylor.[3] Basada en la novel·la “Les aventures de Tom Sawyer” de Mark Twain, es va estrenar el 4 de març de 1918.[4]

Argument[modifica]

Amb la intenció de provar una cura màgica per a les berrugues, Tom Sawyer i Huck Finn entren en el cementiri un vespre portant un gat mort. Allà són testimonis de l'assassinat d'un lladre de tombes per part del mestí Indi Joe. Tot i que els nois es conjuren a mantenir-ho en secret, Tom acaba testificant contra Indi Joe, per tal de salvar el vell Muff Potter, falsament acusat. Indi Joe aconsegueix escapar però els nois el descobreixen en una antiga casa considerada embruixada mentre planeja amagar-hi un cofre de diners robats. Poc temps després, Becky Thatcher, de qui Tom està enamorat, fa un pícnic d'aniversari per als seus amics a prop de la Cova Pintada. Mentre ella i Tom l’estan explorant, es perden a la fosca caverna, però en Tom veu l'Indi Joe just abans que arribi un grup de rescat. La setmana següent, Tom s'assabenta que la cova ha estat segellada i que l'Indi Joe ha perdut la vida. Huck i Tom tornen a la cova, desenterren el tresor i després fan tot el possible per escapar de les atencions amoroses de les dames del poble.(REF5)

Repartiment[modifica]

  • Jack Pickford (Tom Sawyer)
  • Robert Gordon (Huck Finn)
  • George Hackathorne (Sid Sawyer)
  • Alice Marvin (Mary Sawyer)
  • Edythe Chapman (tieta Polly)
  • Frank Lanning (indi Joe)
  • Clara Horton (Becky Thatcher)
  • Tom Bates (Muff Potter)
  • Helen Gilmore (vídua Douglas)
  • Antrim Short (Joe Harper)
  • Jane Keckley (Mrs. Thatcher)
  • John Burton (jutge Thatcher)

Referències[modifica]

  1. Campbell, Edward D. C.. The Celluloid South: Hollywood and the Southern Myth (en anglès). Univ. of Tennessee Press, 2003-10, p. 66. ISBN 978-1-57233-253-9. 
  2. Institute, American Film. Within Our Gates: Ethnicity in American Feature Films, 1911-1960 (en anglès). University of California Press, 1997, p. 473. ISBN 978-0-520-20964-0. 
  3. Messent, Peter; Budd, Louis J. A Companion to Mark Twain (en anglès). John Wiley & Sons, 2015-08-17, p. 281. ISBN 978-1-119-04539-7. 
  4. Long, Bruce. William Desmond Taylor: A Dossier (en anglès). Rowman & Littlefield, 1991, p. 442. ISBN 978-0-8108-4171-0. 

Enllaços externs[modifica]