Ich will doch nur, daß ihr mich liebt

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaIch will doch nur, daß ihr mich liebt
Fitxa
DireccióRainer Werner Fassbinder Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióPeter Märthesheimer Modifica el valor a Wikidata
GuióRainer Werner Fassbinder Modifica el valor a Wikidata
MúsicaPeer Raben Modifica el valor a Wikidata
FotografiaMichael Ballhaus Modifica el valor a Wikidata
ProductoraWestdeutscher Rundfunk Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenAlemanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena1976 Modifica el valor a Wikidata
Durada104 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalalemany Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Pressupost800.000 DM Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0074664 Filmaffinity: 887150 Allocine: 32333 Letterboxd: i-only-want-you-to-love-me Allmovie: v146029 TCM: 78854 TMDB.org: 93655 Modifica el valor a Wikidata

Ich will doch nur, daß ihr mich liebt (alemany: Només vull que m'estimis) és una pel·lícula de televisió de 1976 d'Alemanya Occidental escrita i dirigida per Rainer Werner Fassbinder, i protagonitzada per Vitus Zeplichal i Elke Aberle.[1][2]

Argument[modifica]

Peter Trepper (Vitus Zeplichal) és un jove que compleix deu anys de presó per cometre un assassinat impulsiu. Una psicòloga (Erika Runge) l'entrevista per conèixer els seus motius i la seva història vital. Peter té una infància sense amor a casa dels seus pares hostalers (Alexander Allerson i Erni Mangold). Malgrat la seva obediència i bones obres, no aconsegueix la seva acceptació. De pressa, Peter es casa amb la seva xicota Erika (Elke Aberle) i es trasllada a Múnic, on continua amb els seus esforços quixotescs per obtenir l'aprovació, especialment de la seva nova dona. Es pressiona a si mateix per treballar força hores mentre gasta diners de manera generosa, cosa que provoca un estrès constant pels deutes. Quan en Peter perd la feina, finalment es trenca, colpejant i estrangulant un cambrer (Janos Gönczöl) que li recorda al seu propi pare.

Repartimentt[modifica]

Producció[modifica]

La pel·lícula es va rodar en 25 dies entre novembre i desembre de 1975 i es va emetre per la cadena de televisió ARD el 23 de març de 1976. La pel·lícula va ser encarregada per la filial d'ARD Westdeutsche Rundfunk Köln (WDR) i produït per Bavaria Atelier GmbH, el predecessor de Bavaria Film. La producció de I Only Want You to Love Me va costar aproximadament 800.000 marcs alemanys.

El guió es basa en una història real del llibre Lebenslänglich - Protokolle aus der Haft (Vida – Transcripcions entre reixes) de Klaus Antes, Christiane Ehrhardt, i Heinrich Hannover (Múnic, 1972).

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]