Harry Baer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHarry Baer
Biografia
Naixement27 setembre 1947 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Biberach an der Riß Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor, guionista, actor de cinema, productor de cinema Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0006781 Allocine: 4255 Allmovie: p3217 TCM: 7942 TMDB.org: 23668 Modifica el valor a Wikidata

Harry Baer (nascut Harald Zöttl;[1] Biberach an der Riß, Baden-Württemberg, 27 de setembre de 1947) és un actor, productor, director i escriptor alemany, especialment conegut per les seves col·laboracions amb Rainer Werner Fassbinder.

Biografia[modifica]

Baer es va iniciar en la interpretació de teatre amb el grup Action Theatre de Múnic, conegut per les seves representacions experimentals. Més tard es varen reformar sota el nom Antitheater, sota la direcció de Rainer Werner Fassbinder.[2] El seu debut cinematogràfic va tenir lloc l'any 1969, al costat d'aquest director, amb qui va treballar com assistent de direcció i actuant en papers a les seves pel·lícules. Un altre dels seus primers papers protagonistes va ser a Ludwig - Requiem für einen jungfräulichen König, de Hans-Jürgen Syberberg, on interpretava el rei Lluís II de Baviera. Va romandre un col·laborador habitual de Fassbinder fins a la mort del director, tot i que la seva relació no va ser sense problemes, i des de la meitat de la dècada de 1970 fins a 1978 van tallar tot contacte, fins que Fassbinder li va demanar que l'ajudés en el rodatge de Die Ehe der Maria Braun. Ha aparegut en rols principals i secundaris a nombroses pel·lícules per a cinema i televisió, i ha treballat amb realitzadors de prestigi com Doris Dörrie, Mika Kaurismäki o Bernhard Sinkel. Baer és membre de l'Acadèmia Alemanya del Cinema i redactor en cap del portal d'internet regie.de.

Filmografia[modifica]

Obres com a escriptor[modifica]

  • Schlafen kann ich, wenn ich tot bin. Das atemlose Leben des Rainer Werner Fassbinder. Kiepenheuer & Witsch, Köln 1990, ISBN 3-462-02055-2.
  • Das Mutterhaus. Erinnerungen an die "Deutsche Eiche", ein weltbekanntes urbayrisches Gasthaus in München (Edition Fassbinder). Verlag Rosa Winkel, Berlin 2001, ISBN 3-86149-201-6.

Referències[modifica]

  1. «Harry Baer». [Consulta: 19 desembre 2017].
  2. Juliane Lorenz, Chaos as Usual: Conversations About Rainer Werner Fassbinder, Sutton Publishing, 2004, p.48

Enllaços externs[modifica]