Illa Fantasia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióIlla Fantasia
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusparc aquàtic
parc d'atraccions Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1981
Governança corporativa
Seu

Lloc webillafantasia.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: illafantasia Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Illa Fantasia és un parc aquàtic situat a Vilassar de Dalt, a la comarca del Maresme. Va ser inaugurat el 1981 per qui va ser-ne el propietari, Antoni Sarrià. És un complex d'oci familiar que té 22 atraccions aquàtiques, repartides en més de 80.000 m².

Història[modifica]

El 1981, Antoni Sarrià, un empresari tèxtil amb èxit durant l'època dels 80, va decidir invertir en una de les seves propietats: una finca ubicada a Vilassar de Dalt de més de 80.000 m² en què es trobaven estables, un poliesportiu amb pistes de pàdel, una piscina, un petit tobogan i fins i tot una plaça de braus.

L'1 de maig de 1981 s'inaugura oficialment un complex d'oci compost per un poliesportiu amb pistes de tennis i squash, una plaça de braus, un restaurant i algunes atraccions aquàtiques. Després de l'excel·lent acollida d'aquesta idea, es va decidir instal·lar més atraccions aquàtiques i una discoteca, en el lloc on hi havia el poliesportiu. La plaça de braus va desaparèixer i es va transformar en un auditori.

Amb els anys, Illa Fantasia va evolucionar fins a convertir-se en un recinte d'oci amb una piscina d'ones, una zona de pícnic, un llac, un gran nombre de tobogans i un pàrquing.

En maig de 2005, Josep Maria Cama i Joan Molist van comprar la totalitat de les accions de Saleon, S.A., societat propietària del parc, i van continuar amb el negoci del seu predecessor.

Una visita pel parc[modifica]

El parc es distingeix per ser l'únic complex lúdic amb més de 10.000 m² de zona verda. Consta de 22 atraccions aquàtiques, tres macro piscines, un parc infantil, una zona de minigolf i una àrea de diversió. Compta amb més de 900 taules de pícnic en un ambient natural: un bosc de pins.

Dins del parc també hi ha cafeteries i restaurants, un self-service, una botiga, un caixer automàtic i diferents punts d'informació.

Aquamania
Tres tubs tancats de 15 metres d'altura per baixar fins a arribar a una piscina.
Bitour
Tres tobogans en revolt situats sobre un dels restaurants a 5 metres d'alçada.
Espiral
Un tobogan aquàtic tancat que permet lliscar en una caiguda relaxada en cercles. Es va perdent intensitat a mesura que l'usuari s'apropa a la piscina.
Espirotub
Un tobogan tancat, travessat pel sol, que baixa des d'una torre de 10 metres d'altura.
Jardí de les Delícies
Diverses escultures en forma de tubs de fins a 12 metres, de las quals brollen grans cascades d'aigua. S'ubiquen al voltant de dos grans piscines de més de 1000 m². A la nit, la seva il·luminació converteix l'espai en espectacle.
Kamikazes
Un llarg tobogan a 18 metres d'altura, a través del qual s'aconsegueix arribar a una velocitat de més de 60 quilòmetres per hora, que culmina en una piscina.
Laberint Pirata
En una superfície de 1000m² hi ha fonts, sortidors d'aigua, vaixells enfonsats i quatre tobogans aquàtics que, des de la part més alta de l'estructura, baixen en forma de revolt. Un barril situat en el punt més alt deixa caure 250 litres d'aigua sobre aquells que es troben a la piscina.
Masia
Dos tobogans, l'un a l'aire lliure i l'altre cobert, permeten baixar de manera molt ràpida.
Megatous
Consta de quatre carrils independents, amb tres desnivells, compostos d'un material esponjós, recoberts d'una lona especial que permet un descens que rellisca molt.
Minitous
Un tobogan tou de poca inclinació que acaba en una piscina de poca profunditat.
Multipista
Un descens de 20 metres a gran velocitat ple girs fins a arribar a la piscina.
Piscina d'onades
Una simulació d'una platja, però sense sorra. Consta de 2.000 m2 de superfície i més de 2 milions de litres d'aigua.
Ràpids
Quatre tobogans amb revolts que proporcionen pujades i baixades.
Riu Salvatge
Es tracta de baixar per un tobogan a sobre d'un flotador. Amb més de 180 metres de longitud, el tobogan creua sobre la zona de picnic del parc oferint una vista completa.
Supertobogán
Un súper tobogan dividit en dos amb un total de quatre metres de zona per lliscar. Un descens sobre una superfície tova amb una caiguda de 10 metres, on l'aigua impedeix veure el viatge fins a la piscina.
Torpedo
Es tracta d'un tobogan de recorregut curt, tancat i ple de revolts i desnivells.
Zigs-zags
Un recorregut en ziga-zaga, a través de la vegetació, fins a arribar a la piscina, en tres tobogans diferents des del punt més alt de la torre.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Illa Fantasia