Illa Gran Nicobar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaIlla Gran Nicobar
(en) Great Nicobar
(hi) बड़ा निकोबार Modifica el valor a Wikidata
Imatge
TipusIlla Modifica el valor a Wikidata
Part deNicobar Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaIlles Andaman i Nicobar (Índia) Modifica el valor a Wikidata
Map
 7° 00′ N, 93° 50′ E / 7°N,93.83°E / 7; 93.83
Banyat pergolf de Bengala Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Altitud642 m Modifica el valor a Wikidata
Mida28 (amplada) × 55 (longitud) km
Perímetre202 km Modifica el valor a Wikidata
Punt més altThullier Modifica el valor a Wikidata  (642 m Modifica el valor a Wikidata)
Superfície921 km² Modifica el valor a Wikidata
Localització de Gran Nicobar.

L'illa Gran Nicobar (hindi: निकोबार बड़ा, nicobarenc: टोकिओंग लोंग, Tokieong long, anglès: Great Nicobar) és la major de les illes Nicobar de l'Índia, al nord de Sumatra. Punta Indira, en l'extrem sud, és també el punt més meridional de l'Índia. L'illa de Sumatra es troba en el sud de Gran Nicobar. L'illa té 1.045 km², però està escassament habitada, amb una població de 9.439 habitants, i un territori en gran part cobert per una selva tropical coneguda per la seva vida silvestre diversa.

L'illa es va veure greument afectada pel tsunami de 2004 i el terratrèmol de l'Oceà Índic, amb moltes morts, i va ser aïllada de tot contacte amb l'exterior per més d'un dia.

L'illa compta amb diversos rius, com l'Alexandra, Amrit Kaur, Dogmar i el Galathea. Pràcticament tots els rius flueixen sentit sud o cap al sud-oest, la qual cosa és indicatiu del pendent general del terreny en tota l'illa. Hi ha ondulants turons al llarg de lilla amb una cadena principal que s'estén en una orientació nord-sud. La muntanya Thuillier, que forma part d'aquesta serralada, té la major elevació de qualsevol punt en les Nicobar, amb 642 m sobre el nivell del mar.[1]

Referències[modifica]

  1. Shyam Singh Shashi (2005), Encyclopaedia of Indian Tribes, Anmol Publications Pvt Ltd, ISBN 81-7041-836-4, http://books.google.cat/?id=pQh48ov8BrwC, "... The main hill range runs from the north to south. Average height of the hills is 300m to 400m. The highest peak of this is Mount Thullier..."

Vegeu també[modifica]