Internat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un internat és usualment un col·legi privat on alguns o tots els alumnes, no només estudien allà sinó que també hi viuen durant el període escolar. De fet el terme internat es refereix a l'estat de les persones quan estan vivint a un lloc.[1]

Moltes escoles privades són internats als països de la Commonwealth, mentre que als Estats Units, la majoria dels internats són privats. Els alumnes viuen quasi tota la seva infància i adolescència lluny dels seus pares, tot i que tenen la possibilitat de tornar a casa durant les festes o vacances i, en força casos també els caps de setmana.

Edat[modifica]

A l'estat espanyol, abans, s'entrava als deu i se sortia als catorze. A Anglaterra s'entra als nou.

Tipus d'internats[modifica]

  • Escola integral, on els estudiants d'ambdós sexes conviuen en la mateixa residència i comparteixen aules. És la forma d'internat més comuna. En aquest tipus d'internat la direcció de la residència i l'escola és comuna.
  • Internats a l'escola de la qual acudeixen també alumnes externs.
  • Internat que només ofereix residència. Els interns acudeixen, per tant a diferents escoles externes.

Actualment s'aprecia una tendència cada vegada major a decantar-se per l'opció de l'internat, per part dels estudiants i sobretot dels progenitors. Això es deu, en molts casos, a un descontentament quant a la qualitat del nivell d'ensenyament de les escoles públiques. Molts pares desitgen oferir als seus fills una educació més conforme amb les seves expectatives personals. A més, esperen que l'internat els ofereixi determinats avantatges als seus fills:

  • Foment de les facultats individuals de l'intern.
  • Especial reforç de les àrees on s'observen mancances.
  • Reforç extraescolar.
  • Atenció als desitjos individuals de l'intern.
  • Mètodes moderns d'ensenyament i educació.
  • Foment de les habilitats socials a través de la convivència.

L'efecte positiu en l'evolució de l'intern deriva també de la reduïda grandària dels grups en classe. D'aquesta manera, és més fàcil per al tutor portar a terme un seguiment personalitzat de cada alumne.

Els internats a la ficció[modifica]

La literatura i el cinema han produït nombroses obres dedicades als internats, usualment dirigides al públic juvenil o bé per denunciar abusos produïts en aquestes institucions. Algunes de les més cèlebres són:

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Internat