Jean Poueigh

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJean Poueigh
Biografia
NaixementJean Marie Octave Géraud Poueigh
24 febrer 1876 Modifica el valor a Wikidata
Tolosa (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort14 octubre 1958 Modifica el valor a Wikidata (82 anys)
Olivet (Loiret)
Dades personals
Activitat
Camp de treballFolklore i cultura occitana Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócompositor, musicòleg, crític i folklorista
Nom de plomaOctave Séré Modifica el valor a Wikidata
Participà en
Les chansons de France (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm1004860 Modifica el valor a Wikidata

Jean Marie Octave Géraud Poueigh (Tolosa de Llenguadoc, 24 de febrer de 1876 - Olivet, 14 d'octubre de 1958) fou un compositor, musicòleg, crític i folklorista francès.

En la seva vila nadiua estudià la carrera de Dret, i ensems es dedicà a estudiar la música; posteriorment es traslladà a París per a perfeccionar-se en aquest art, singularment en la composició, tenint per professors com Caussade, Fauré i d'Indy.

Va publicar: una Sonate per a piano i violi (1906), Fürm, suite per a orquestra (1906); Dentellière de réve, per a cant i orquestra (1907); tres peces per a piano amb el títol Pointes sèches (1908), i Les lontains, fragment d'un poema dramàtic per a solo, orquestra i cor.

També són d'aquest compositor el drama líric Le meneur de Louves, en cinc actes; La ronde du Blé d'Amour, per a cor mixt i orquestra; una Marche triomphale, etc. Va publicar harmonitzades en la revista Les Chansons de France (1907-08), cançons populars del Llenguadoc i la Gasconya; tres cançons del País d'Oc, 14 cançons antigues, etc. Sobre crítica musical va escriure en diversos diaris i publicat l'obra Musiciens français d'aujour d'hui (1911) amb el pseudònim Octave Séré.

Bibliografia[modifica]