Jen

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre la publicació en esperanto. Si cerqueu les joventuts del PSM, vegeu «Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM».
Infotaula de publicacions periòdiquesJen
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguaesperanto Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióBarcelona Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

Jen ("Heus ací") és una publicació humorística i satírica catalana en esperanto fundada el 1909 pel dibuixant Feliu Elias "Apa" i el periodista Frederic Pujulà i Vallès. Fou una mena d'edició en esperanto de la revista Papitu, dirigida per Apa, amb la mateixa presentació i de la qual en reproduïa els dibuixos. Se’n van publicar dotze números entre juny de 1909 i maig de 1910, i fou una de les moltes activitats en esperanto que esclataren al voltant del 5è Congrés Universal d'Esperanto celebrat a Barcelona el setembre de 1909. Quant al contingut, destaca l'adaptació molt viva dels acudits al context esperantista del moment i l'ús de la fraseologia de l'esperanto, que en aquell temps estava en ple procés de formació.[1]

Referències[modifica]

  1. Poblet i Feijoo, Francesc. El Congrés Universal d'Esperanto de 1909 a Barcelona - La Universala Kongreso de Esperanto de 1909 en Barcelono (en català i esperanto). Sabadell: Associació Catalana d'Esperanto, 2008, p. 21. ISBN 978-84-936728-1-2.