Joan Francesc Coloma

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoan Francesc Coloma
Juan Francisco Pérez Calvillo Coloma

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1500 Modifica el valor a Wikidata
valor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Mort1539 Modifica el valor a Wikidata (38/39 anys)
Elda
  II Senyor d'Elda
1500 – 1539
Família
CònjugeMaria de Cardona i d'Edill
FillsJoan de Coloma i Cardona Modifica el valor a Wikidata
PareJoan de Coloma Modifica el valor a Wikidata

Joan Francesc Coloma (?, 1500 - Elda, 1539) va ser un noble, qui va ostentat el títol de II Senyor d'Elda, al Regne de València.[1] Els historiadors castellans l'anomenen Juan Francisco Pérez Calvillo Coloma.

Era fill de Mossèn Joan de Coloma i María Calvillo. El seu pare Joan de Coloma va signar les Capitulacions de Santa Fe amb Cristòfor Colom, ja que era el protonotari reial. Únic fill legítim, en 1517, a la mort del pare, va heretar el senyoriu d'Elda, que comprenia les viles d'Elda, Petrer i les Salines. Per línia materna, va obtindre la baronia de Malón i el lloc de Bisimbre, al Regne d'Aragó. La família, resident a aquest país, es va traslladar primer a València, i després al castell d'Elda.

En 1520 es va casar amb Maria de Cardona i d'Erill, filla d'Alons Folc de Cardona, almirall d'Aragó, i Isabel Rois de Lihori, amb diversos senyorius repartits pel Regne de València. Van tindre un fill, Joan de Coloma i Cardona, virrei de Sardenya i que rebria el títol elder, qualificat a comtat. A la mort de Maria de Cardona, es va tornar a casar amb sa germana, Caterina de Cardona, en 1527. De la unió van nàixer quatre descendents: Blanca, Isabel, Carles i Pere Coloma, aquest últim hereu de la baronia de Malón.

Va morir en 1539 al castell d'Elda.

Referències[modifica]