Kirin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióKirin
(ja) 麒麟麦酒株式会社
(ja) キリンホールディングス株式会社 Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipussocietat de cartera
empresa
empresa cotitzada Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindustria de begudes Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicakabushiki gaisha Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1885
FundadorWilliam Copeland Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Borsa de cotització(TYO 2503) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuMitsubishi Modifica el valor a Wikidata
Filial

Lloc webkirinholdings.co.jp Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): Kirin_company Instagram: kirinichibanusa Modifica el valor a Wikidata

Kirin Holdings Company, Limited. (キリンホールディングス株式会社) és una societat de cartera japonesa dedicada al sector de les begudes.[1] És coneguda per marques com la cervesa Kirin, Mets i Gogo no Kōcha. En japonès kirin significa qilin (麒麟), la criatura mitològica xinesa.

El predecessor de l'empresa, la Japan Brewery Company, va ser fundada a Yokohama el 1885 per William Henry Talbot i Edgar Abbott. El 1888 va començar comercialitzar la cervesa Kirin.[2] El 1907 es va fundar la Kirin Brewery Company. El 2007 es va convertir en Kirin Holdings Company.

Història[modifica]

Japan Brewery Company, la precursora de Kirin Brewery, es va fundar el 1885 fent-se càrrec dels actius de la Spring Valley Brewery, creada per primera vegada a Yokohama el 1869 pel cerveser William Copeland.[3][4]

Kirin Brewery ven dues de les cerveses més populars del Japó: Kirin, una lager de les més antigues del país, i Ichiban Shibori. Dins de la categoria happoshu, Kirin Tanrei és la més venuda. Kirin també s'encarrega de la distribució nacional de diverses marques estrangeres com Budweiser i Heineken.[5]

Les operacions Kirin també s'estenen a l'estranger a través d'aliances estratègiques a la Xina, Taiwan, Austràlia, les Filipines, Europa, Nova Zelanda i els Estats Units d'Amèrica. La companyia té una participació del 100%[6] a Lion Nathan Limited, una filial consolidada amb seu a Austràlia però amb operacions especialment importants a la Xina. També té una participació del 48%[7] a San Miguel Brewery, la cervesera dominant a les Filipines.[8] Tot i que els negocis de la cervesa i relacionats segueixen essent el nucli de les activitats, l'empresa també participa en altres sectors: licors, vi, refrescos i productes alimentaris.

Referències[modifica]

  1. «Japan's Kirin exits Myanmar business with military-linked partner» (en anglès). , 30-06-2022 [Consulta: 30 juny 2022].
  2. «The History of Kirin». Kirin Holdings Corporate History. Kirin Holdings. [Consulta: 7 juliol 2014].
  3. «The History of Kirin». Kirin Holdings Corporate History. Kirin Holdings. [Consulta: 5 juliol 2014].
  4. Alexander, Jeffrey W. Brewed in Japan: The Evolution of the Japanese Beer Industry. Vancouver, BC, Canada: UBC Press, 2013, p. 19. ISBN 978-0-7748-2504-7. 
  5. van Tartwijk, Maarten. «Heineken in Talks to Buy Kirin's Brazil Assets». The Wall Street Journal, 20-01-2017. [Consulta: 22 gener 2017].
  6. News Kirin Holdings. 2009
  7. Kirin Holdings Completes Acquisition of San Miguel Brewery Shares Kirin Holdings. 22 May 2009. Retrieved 4 February 2014.
  8. «Kirin Holdings Reference 2009.5.22 : Kirin Holdings Completes Acquisition of San Miguel Brewery Shares». Kirinholdings.co.jp.