Vés al contingut

L'Hort Tancat

Infotaula edifici
Infotaula edifici
L'Hort Tancat
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCaseres (Terra Alta) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAl marge de l'Algars camí d'Almudèfer. Caseres (Terra Alta)
Map
 41° 02′ 05″ N, 0° 15′ 13″ E / 41.03479°N,0.25369°E / 41.03479; 0.25369
IPA
IdentificadorIPAC: 11705

L'Hort Tancat és una masia del municipi de Caseres (Terra Alta) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Tipus d'edificació anomenat «torre», molt comú a la Terra Alta, que en unes circumstàncies és d'obra poc cuidada de caràcter rural-agrícola i en d'altres té caràcter defensiu. De planta rectangular, tres plantes i coberta de teula àrab a una vessant, es veuen trossos afegits posteriorment.[1] Està obrada de maçoneria amb reforços de carreu a totes les finestres (llinda i ampit) i porta (de mig punt dovellada). Tota la façana està molt ordenada, la posterior és quasi cega.[1] L'interior és típic d'una casa de camp d'activitat agrícola i ramadera.[1]

A la planta baixa de la planta principal s'aprecia l'antiga existència d'un porxo cobert. Al mateix temps, una finestra va convertir-se en balcó, avui suprimit. Conegut per l'Hort tancat per la presència de murs de rocs, combina l'hort (junt l'Algars) amb la ramaderia d'ovelles.[1]

El gener de 2011, l'ajuntament va suspendre un projecte de transformació en allotjaments turístics.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «L'Hort Tancat». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 novembre 2015].
  2. Moreno, Gustau «Llum verd a l'alberg dels Josepets. Urbanisme suspèn altres equipaments turístics a Deltebre, Ulldecona i Caseres». El Punt (Camp de Tarragona), 03-02-2011, pàg. 8.