La Bruixa Avorrida

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióLa Bruixa Avorrida
Gènereanimació tradicional Modifica el valor a Wikidata
CreadorRoser Capdevila i Valls Modifica el valor a Wikidata
PaísEspanya Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalcatalà Modifica el valor a Wikidata
Canal originalTV3 Modifica el valor a Wikidata
Primer episodimarç 1999 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi2000 Modifica el valor a Wikidata
Temporades1 Modifica el valor a Wikidata
Episodis52 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
IMDB: tt1564987 TMDB.org: 208749 Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

La Bruixa Avorrida és el títol d'una sèrie de dibuixos animats creats per la Roser Capdevila i produïda per Cromosoma. És una sèrie independent de Les Tres Bessones en la qual el personatge principal és la Bruixa Avorrida i les històries són completament a part de les de Les Tres Bessones, que no apareixen a la sèrie.[1] A la versió en català el doblatge de la Bruixa Avorrida el fa Elsa Fàbregas i el del Mussol el fa Jordi Vila.

Argument[modifica]

El personatge de la Bruixa Avorrida viatja en solitari pel món de la televisió. S'ha independitzat de les tres bessones. La grassoneta bruixa, que castiga les tres bessones enviant-les al món fantàstic dels contes tradicionals infantils, en els quals se les han d'enginyar per poder sortir-ne, és la protagonista de les seves pròpies aventures, que explica de manera nostàlgica a dues amigues, tan sense edat i tan excèntriques com ella. Aquestes bruixes veteranes escolten els nombrosos viatges de l'Avorrida i els seus records de nena, quan la mare li va regalar una bola de vidre i assajava a l'escola els primers encanteris.

El personatge[modifica]

Capdevila va créixer en un context de postguerra, poder de l'Església i intents d'adoctrinament a l'escola. El personatge de la Bruixa Avorridora està inspirat en doña Pilar, la veïna i mestra autoritària i amargada que estripava els dibuixos de Capdevila quan era nena, passat pel sedàs de l'humor i la ironia. El pare de doña Pilar, don Gerardo, era comandant de la guàrdia civil, i quan es va morir li va afaitar el bigoti i el va enganxar a la foto que tenia penjada. Segons recorda Capdevila, doña Pilar manava a tot arreu, al carrer, a l'escola, a casa seua.[2]

Referències[modifica]

  1. País, Ediciones El «Éxito internacional de 'La Bruja Aburrida' antes de su estreno en España» (en castellà). El País [Madrid], 03-05-1999. ISSN: 1134-6582.
  2. Ventura Farré, Gemma. «Ja no puc dibuixar perquè no hi veig». Catorze.cat, 14-05-2018. [Consulta: 29 juliol 2022].