Mistress

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMistress
Fitxa
DireccióBarry Primus
Protagonistes
ProduccióMeir Teper
Robert De Niro
GuióBarry Primus
J.F. Lawton
MúsicaGalt McDermont
FotografiaSven Kirsten
MuntatgeSteven Weisberg
ProductoraTriBeCa Productions Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1992
Durada110 minuts
Idioma originalanglès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia
Drama
Lloc de la narracióLos Angeles Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0104892 Filmaffinity: 961364 Allocine: 28226 Rottentomatoes: m/mistress_1991 Letterboxd: mistress-1992 Mojo: mistress Allmovie: v32950 TCM: 83767 TV.com: movies/mistress AFI: 59329 TMDB.org: 71825 Modifica el valor a Wikidata

Mistress és una pel·lícula còmica del 1992 dirigida per Barry Primus i protagonitzada per Robert De Niro, Danny Aiello, Eli Wallach, Robert Whul, Christopher Walken i Martin Landau.

Argument[modifica]

La història gira al voltant d'un arruïnat guionista de Hollywood, en Marvin Landisman (Robert Whul), que ha fet un guió que ha llegit en Jack Roth (Martin Landau), un productor que vol ajudar en Marvin a trobar inversionistes per realitzar la pel·lícula.

Troben gent que vol invertir-hi, com el despietat Evan (Robert De Niro), el trastornat veterà de guerra Carmine (Danny Aiello) i l'excèntric milionari George (Eli Wallach). Pel que sembla, però, cada un dels inversionistes té la seva pròpia noia per incloure a la pel·lícula, com la Beverly (Sheryl Lee Ralph) o la Patricia (Jean Smart).

Gradualment, el guionista és obligat a cedir davant els estàndards i fer canvis en el guió per conformar els seus patrocinadors, fins que l'aparença de les seves idees originals es dilueix. El projecte, a més a més, provoca tensió entre en Marvin i la seva dona (Laurie Metcalf).

Repartiment[modifica]