Museu Nacional de Mauritània

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu Nacional de Mauritània
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu nacional Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1972
Governança corporativa
Seu

El Museu nacional de Mauritània és un museu nacional a Nouakchott, la capital del país africà de Mauritània. El museu compta amb notables col·leccions arqueològiques i etnogràfiques.[1]

Edifici[modifica]

El Museu Nacional de Mauritània es troba en un edifici de dues plantes construït en 1972 pels xinesos. L'edifici alberga també l'Institut Maurità de Recerca Científica, el Centre de Conservació de Manuscrits Mauritans i la Biblioteca Nacional de Mauritània. El museu consta de dues sales d'exposicions permanents i una sala d'exposicions temporals.

Col·leccions[modifica]

  • Les col·leccions arqueològiques de la planta baixa mostren artefactes mosterians, aterians i neolítics, així com fons procedents d'excavacions realitzades en diverses ciutats històriques mauritanes com Koumbi Saleh, Awdaghost, Tichit, Ouadane i Azougui.
  • Les col·leccions etnogràfiques de la primera planta contenen objectes pertanyents a diferents cultures de la societat mauritana.[2]

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

  1. Bergeijk, Jeroen van. My Mercedes is not for sale: from Amsterdam to Ouagadougou : an auto-misadventure across the Sahara. Random House Digital, Inc., 15 juliol 2008, p. 104–. ISBN 978-0-7679-2869-4 [Consulta: 11 març 2011]. 
  2. Colecciones del Museo Nacional de Nouakchott Arxivat 2018-12-11 a Wayback Machine. [Consulta: 20 gener 2020].