Museu de la Mineria i de la Indústria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu de la Mineria i de la Indústria
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmining museum (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1994
Governança corporativa
Seu

Lloc webmumi.es Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Museu de la Mineria i de la Indústria (MUMI) és un lloc de L'Entregu, al consell de Samartín del Rei Aurelio, a Astúries. S'hi arriba des de l'Autovia del Cantàbric (A8) des de Gijón; des d'Oviedo (Autovies A-63 procedent de l'oest i A-66 procedent del nord i sud). L'Entregu està proper a Llangréu.

L'edifici està format per un gran cos central de forma cilíndrica amb la torre del Castillete i que per mitjà d'un ascensor connecta el museu amb el duplicat de la mina; les naus laterals tenen sales d'exposicions i serveis complementaris com sala d'actes, cafeteria i tendes.

A la planta baixa una sèrie de maquetes de materials i aparells del segle xvi al XVIII. Dins del museu es troba una notable col·lecció de mineralogia asturiana (col·lecció Fernándes-Buelga) i la col·lecció cientifica del MUMI (balances, microscopis, colorímetres, i la reconstrucció d'un laboratori químic). Hi ha la reconstrucció de les infermeries de Minas de Loeres, Figaredo i altres, amb l'utillatge mèdic. També una reproducció d'una casa de condícia que tenia una destacada part en la relació social. Hi ha una important col·lecció de llums de miners. Els estris de la brigada de salvament inclouen la primera ambulància, mascares anti-gas, gàbies per detectar grisu, vestits de rescatadors, etc.

El duplicat de la mina està fet a escala natural amb tots els elements principals com el transport interior, l'extracció; la visita a la mina està guiada per un monitor.

El total de la visita és de dues hores i mitja i el museu obre cada dia menys els diumenges a la tarda i el dilluns tot el dia (d'octubre a juny es tanca durant dues hores a l'hora de dinar i una hora més aviat al capvespre).

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Museu de la Mineria i de la Indústria