Nani Jiménez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNani Jiménez

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement9 desembre 1981 Modifica el valor a Wikidata (42 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm2444398 TMDB.org: 1438824 Modifica el valor a Wikidata

Nani Jiménez (València, 9 de desembre de 1981) és una actriu i model valenciana. Nani Jiménez ha treballat com a model en algunes campanyes publicitàries i ha participat en diverses pel·lícules de cinema: 3 días, Barby Killers, Lo que tiene el otro i pel·lícules per a televisió, com El cas de la núvia dividida i El meu últim estiu amb Marian. Va aconseguir certa popularitat en interpretar un paper en la sèrie L'Alqueria Blanca de la televisió valenciana Canal Nou, on interpreta Asun Falcó. En 2009 es va incorporar a la sèrie de televisió El Internado d'Antena 3, en la seua sisena temporada. Va romandre en la sèrie des de finals de la sisena temporada fins a la setena, quan va finalitzar. En 2011 s'incorporà al repartiment de la 20 temporada d'Hospital Central.

Biografia[modifica]

Com a model, ha participat en un gran nombre de campanyes publicitàries. Quant a la interpretació, abans de donar-se a conèixer a nivell nacional, ja era coneguda a la Comunitat Valenciana, on havia fet alguns treballs a la pantalla petita; de manera especial per la seua participació, l'any 2007, en la sèrie L'Alqueria Blanca, una producció amb una alta audiència, en la qual interpretava a Asun Falcó.

Abans, l'any 2006, Nani ja havia treballat en un paper secundari en la pel·lícula El cas de la núvia dividida, un llargmetratge de misteri dirigit per Joan Marimón. A la pantalla gran, posteriorment, va participar en algunes pel·lícules més, com Lo que tiene el otro, una coproducció entre Espanya i Veneçuela dirigida per Miguel Perelló, l'any 2009. En aquest mateix any va obtenir un paper protagonista en la pel·lícula El meu últim estiu amb Marian, dirigida per Vicent Monsonís, sobre una família amb pocs recursos que són convidats per un matrimoni adinerat a passar unes vacances amb ells en el seu veler.

I en aquest any 2009, a més, l'actriu és contractada per a participar en la sèrie de televisió El internado, que és la que li ha donat la popularitat. Va romandre en la mateixa fins a l'any 2010, interpretant-hi a Amaia, una alumna que sent atracció per Marcos però no aconsegueix integrar-se en el seu grup. El 2011 va participar en la minisèrie Entre dos regnes, una producció dirigida per Miguel Perelló i que se situa en la València medieval. L'any 2012 l'actriu s'incorpora a la sèrie Hospital Central, en la qual dona vida al personatge d'Ariadna Rubio, una resident que està a càrrec de Jimeno i que, tot i que té moltes aptituds, no té vocació i procura evitar qualsevol responsabilitat.[1]

Filmografia[modifica]

Televisió[modifica]

Cinema[modifica]

Llargmetratges
  • Lo que tiene el otro, 2007
  • Tres días, 2008
  • Sexykiller, morirás por ella, 2008
  • Entre dos regnes, 2011
Curtmetratges
  • Un reflejo de ti, 2012

Dobladora[modifica]

  • Victorious (2010-present)

Referències[modifica]

  1. «Biografía de Nani Jiménez» (en castellà). biografias. [Consulta: 12 febrer 2014].