Nicolas Desmarest

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNicolas Desmarest

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 setembre 1725 Modifica el valor a Wikidata
Soulaines-Dhuys (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 setembre 1815 Modifica el valor a Wikidata (90 anys)
París Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciógeòleg, enciclopedista, geògraf Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Família
FillsAnselme Gaëtan Desmarest Modifica el valor a Wikidata
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Nicolas Desmarest (Soulaines-Dhuys, 16 de setembre de 1725 - París, 28 de setembre de 1815),[1] va ser un geòleg francès.

Desmarest nasqué a Soulaines-Dhuys, al departament d'Aube. L'interessà la Teoria de la Terra de Georges-Louis Leclerc i el guanyà un premi per un assaig sobre l'antiga connexió entre Anglaterra i França. El 1788 va ser nomenat inspector-general de les manufactures de França.

El 1763 va fer observacions sobre la província francesa d'Alvèrnia reconeixent que els basalts prismàtics eren antigament corrents de lava, comparant-los amb les estructures del Giant's Causeway a Irlanda, i dient que eren producte d'antics volcans. El seu fill, Anselme Gaëtan Desmarest (1784-1838), va ser un important zoóleg. Morí a París.

Referències[modifica]

  1. Asimov, Isaac. «Desmarest, Nicolás». A: Enciclopedia biográfica de ciencia y tecnología : la vida y la obra de 1197 grandes científicos desde la antigüedad hasta nuestros dias (en castellà). Nueva edición revisada. Madrid: Ediciones de la Revista de Occidente, 1973, p. 154. ISBN 8429270043. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nicolas Desmarest