PIN parental

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Es coneix com a PIN parental o veto parental una política educativa de la Regió de Múrcia (Espanya) que permet que els pares puguin decidir si els seus fills accedeixen a certs continguts educatius, en particular, s'ha pensat per als relacionats amb qüestions sobre identitat de gènere, feminisme o diversitat sexual, en el cas que aquests es considerin intrusius per a la consciència o intimitat dels menors,[1] tot i que també ha estat utilitzat[2] en sentit contrari, com a forma de vetar precisament els dirigents impulsors d'eixa política.

La resolució va ser plantejada pel partit polític Vox i implantada pel govern del Partit Popular en aquesta comunitat autònoma al setembre de 2019.[1]

Origen del terme[modifica]

Segons la periodista Patricia Rodríguez Blanco (del diari El País), Vox ha creat «un vocabulari propi que deforma el significat de les paraules per, segons convingui, ridiculitzar o exaltar la realitat a la qual al·ludeixen», entre les que es troben xiringuito, PIN parental, violència intrafamiliar, feminisme supremacista, reconquesta, dictadura progre, dictadura de gènere, lobby gai o Front Popular.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Qué es el pin parental: la herramienta para que los padres puedan vetar contenidos en las aulas» (en castellà), 17-01-2020. [Consulta: 20 gener 2020].
  2. «Fa servir el veto parental contra la visita del president murcià a un centre d'FP». Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, 19-02-2020. [Consulta: 6 març 2020].
  3. «Chiringuito, PIN parental o Frente Popular: el glosario perverso de Vox». , 07-07-2019.