Parròquia del Crist Redemptor

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Parròquia del Crist Redemptor
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Construcció1934 - 
Consagració1930s
Característiques
Estil arquitectònicNoucentista Racionalista
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEl Baix Guinardó (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 24′ 50″ N, 2° 09′ 44″ E / 41.41389°N,2.16228°E / 41.41389; 2.16228
Activitat
DiòcesiArquebisbat de Barcelona
FestivitatCrist Rei

La parròquia del Crist Redemptor, pertany a l'arxiprestat d'Horta-Guinardó dins l'Arquebisbat de Barcelona i es troba al límit entre Can Baró i el Baix Guinardó, ben a prop de la frontera amb Gràcia.

Interior de l'església

La parròquia consta essencialment de dos edificis: El primer, construït als anys 30, d'estil noucentista, de dimensions humils però molt decorat en el seu interior.[1] La construcció d'aquest primer temple es va dur a terme en el context de la urbanització del barri i va donar nom al Passatge del Redemptor.[2] Val a dir que les pintures murals es van començar a restaurar el 2016.

Posteriorment es va construir un segon edifici, molt més gran i d'estil racionalista caracteritzat per tenir una sola nau, amb materials a la vista i espais diàfans obra de l'estudi d'arquitectes catalans MBM. La parròquia recorda una mica a l'estil de la veïna església de la Salut o de l'església de la Comunitat de Taizé.[3]

La festa patronal de la Parròquia se celebra coincidint amb la festivitat de Crist Rei, que tanca el calendari litúrgic catòlic.

Referències[modifica]

  1. «Figuras y cosas de actualidad catalana». La Vanguardia, 02-01-1934, pàg. 2.
  2. «B Nomenclàtor». w10.bcn.cat. [Consulta: 11 gener 2017].
  3. Checa-Artasu, Martin «LA DIÓCESIS DE BARCELONA EN LA POSGUERRA. ENTRE LA RECONSTRUCCIÓN DE EDIFICIOS RELIGIOSOS Y LA PRODUCCIÓN INMOBILIARIA (1942-1962)». Barcelona-Montréal : desarrollo urbano comparado.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Parròquia del Crist Redemptor