Pedro Ródenas López

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPedro Ródenas López
Biografia
Naixement1955 Modifica el valor a Wikidata (68/69 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
President Secció Col·legial de Metges Naturistes de Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
1998 – 9 setembre 2015 Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona
Fundació Bosch i Gimpera Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómetge, naturista Modifica el valor a Wikidata

Pedro Ródenas López (Barcelona, 1955) és un metge naturista català.

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona el 1978, feu un curs de perfeccionament en Teràpia Kneipp a Bad Wöorishofen, Alemanya el 1985. Es formà amb un Postgrau en Medicina Naturista a la Clínica Naturista Ellen White de Xile (1985) i un màster en Medicina Naturista per la "Fundació Bosch i Gimpera" de la Universitat de Barcelona el 1996. Fou un dels membres fundadors de la revista "Integral" juntament amb Jaume Rosselló, Santi Giol, Daniel Bonet, Joaquín Peleteiro, Ester Vilarnau i Mila del Pozo, i de l'Associació Espanyola de Metges Naturistes. També fou membre fundador i membre de la redacció de la revista Natura Medicatrix. Fou promotor i coordinador el 1985 d'"Integral Centre Mèdic i de Salut", més endavant reanomenat "Integral. Medicina Integrativa i Escola de Salut", on treballa darrerament. També fou promotor i coordinador de "Serveis de Salut Integral", mútua de medicines i teràpies no convencionals, que va funcionar els anys 1992 i 1993. És un col·laborador habitual de les revistes que va fundar, Cuerpomente i Integral, i també de Cocina Vegetariana. A més és autor dels llibres La medicina desde otro ángulo, El medico naturista opina i Descubrir el cochayuyo. Des de 1998 fins al 9 de setembre de 2015 ha estat president de la Secció Col·legial de Metges Naturistes de Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.[1][2][3]

Referències[modifica]

  1. «¿La Sanidad cumple su función? Pedro Ródenas López». Revista Natural [Consulta: 6 agost 2020].
  2. «Pedro Ródenas López». Sociedad Española de Fitoterapia (SEFIT). Arxivat de l'original el 26 d’octubre 2020. [Consulta: 6 agost 2020].
  3. Cano, Montse «Hace 30 años, ellos lo hicieron posible. Una historia tan larga y fructífera como la de ‘Integral' da para incluir a mucha gente. Pero hemos querido ir a los orígenes, a los que idearon esta aventura el 1978. Los fundadores nos han contado cómo empezó todo». Integral, Núm. Especial 30 aniversario, 2008. Arxivat de l'original el 29 de gener 2013 [Consulta: 6 agost 2020].