Pelorosaure

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPelorosaure
Pelorosaurus Modifica el valor a Wikidata

Recreació de 1914 de pelorosaure per Vincent Lync. Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseReptilia
OrdreSaurischia
GènerePelorosaurus Modifica el valor a Wikidata
Espècies
P. conybeari (Melville, 1849) (tipus)

El pelorosaure (Pelorosaurus, (grec antic) “llangardaix colossal”) és un gènere de dinosaure sauròpode braquiosàurids, que va viure a principis del període Cretaci, fa aproximadament 130 milions d'anys, en el Barremià, en el que avui és Europa. Pelorosaurus és un sauròpode de gran envergadura, que feia al voltant 24 metres de longitud, 6 metres d'alçada i pesava unes 34 tones. Els membres anteriors eren més alts que els posteriors, amb una cua curta i el coll alçat. Se l'acostuma a representar amb una cuirassa de plaques òssies; es coneixen impressions de pell mostrant marques hexagonals.

Història[modifica]

El pelorosaure va ser el primer sauròpode identificat com un dinosaure, tot i que no era el primer a ser descobert. Richard Owen havia descobert el cetiosaure l'any 1841 però el va identificar erròniament com un rèptil marí gegantí similar als cocodrils.[1] Mantell va identificar el pelorosaure com un dinosaure terrestre.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pelorosaure
  1. Owen, R. (1842). "Report on British fossil reptiles, Part II." Reports of the British Association for the Advancement of Science, 11: 60-204.