Pere Carné Serra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPere Carné Serra
Biografia
Naixement15 maig 1909 Modifica el valor a Wikidata
Sabadell (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 febrer 1997 Modifica el valor a Wikidata (87 anys)
Sabadell (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióexcursionista Modifica el valor a Wikidata
Premis

Pere Carné Serra (Sabadell, Vallès Occidental, 15 de maig de 1909Sabadell, Vallès Occidental, 21 de febrer de 1997) fou un excursionista català.

Originari de Sabadell, estigué vinculat a l'entitat esportiva sabadellenca 'Joventut Excursionista Pensament', i el 1926 fundà l'Agrupació Excursionista Terra i Mar (TIM), una nova entitat excursionista de Sabadell, de la qual fou en fou el president entre els anys 1937 i 1939, i posteriorment, entre 1958 i 1960, convertint-se en un actiu dinamitzador d'activitats relacionades, com l'escalada, el senderisme i l'esquí. Col·laborà en la construcció del refugi del TIM a la Molina, inaugurat el 1955 i batejat amb el nom de Xalet refugi Pere Carné, en reconeixement de Pere Carné, el 1987. Entre els reconeixements que va rebre durant la seva trajectòria esportiva es troba la medalla al mèrit del muntanyisme de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada, i també la medalla Forjador de la Història Esportiva de Catalunya (1991). Els escaladors de l'Agrupació Excursionista Terra i Mar (TIM) li van dedicar la primera ascensió a la paret de l'Ecos, amb l'anomenada la 'via Pere Carné'.[1]

Referències[modifica]

  1. «Pere Carné Serra». Enciclopèdia de l'esport català. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana. [Consulta: 29 juny 2021].