Pere Colldecarrera i Camps

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPere Colldecarrera i Camps
Biografia
Naixementjuny 1932 Modifica el valor a Wikidata
Olot (Garrotxa) Modifica el valor a Wikidata
Mort20 abril 2020 Modifica el valor a Wikidata (87 anys)
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata

Pere ColldeCarrera i Camps (Olot, 1932 - 21 d'abril 2020) fou un pintor garrotxí, pertanyent de l''Escola paisatgística d'Olot, conegut per les seves pintures d'ambients rurals de muntanya de la Garrotxa i altres indrets de les comarques gironines.[1]

Va destacar per la recerca constant de sensacions en els seus paisatges, amb una pintura marcada per la llum crepuscular i el domini de les gammes baixes de verds i ocres.

Amb un important bagatge d'exposicions i producció artística, les seves peces expliquen amb gran detallisme multitud de temes paisatgístics d'escenaris de la Garrotxa, com Olot, la Moixina, el Far o Sant Privat d'en Bas, però també de Banyoles, i la Devesa de Girona, per exemple; tota una geografia rural on elements com la muntanya, els arbres, el cel i a vegades l'home, com a pagès o pastor, són els grans protagonistes.

Una de les galeries d'art de les quals va ser un habitual va ser El Claustre,[2][3] amb seu a la ciutat de Girona i també a Figueres.

Referències[modifica]

  1. «Mor Pere Colldecarrera, un dels darrers grans paisatgistes d'Olot». Diari de Girona, 21-04-2020. [Consulta: 22 abril 2020].
  2. «Colldecarrera exposa a la galeria El Claustre». emporda.info, 18-10-2008. [Consulta: 22 abril 2020].
  3. «Pere Colldecarrera exposa a la Galeria El Claustre». [Consulta: 22 abril 2020].