Plantilla:Gener biografia d'automobilisme

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

John Zachary DeLorean (Detroit, 6 de gener de 1925 - Nova Jersey, 19 de març de 2005) va ser un enginyer i empresari estatunidenc de la indústria automobilística, fundador de la DeLorean Motor Company.

John DeLorean ho va tenir tot per ser un dels homes més importants de la General Motors en tota la seva història. Des de molt jove va saber escalar fins a arribar a la vicepresidència de la companyia, un dels cotxes que li va portar a pujar en l'empresa va ser el famós Pontiac GTO, però el desig de fabricar el seu propi automòbil li va portar a retirar-se en 1974.

Per al disseny del seu vehicle, el DMC DeLorean, John DeLorean no va escatimar en absolut, i el famós Giorgetto Giugiaro (creador d'algunes joies automobilístiques) va ser l'encarregat del disseny de l'esportiu.

No obstant això, quan les vendes del cotxe van disminuir enormement, DeLorean va caure en desgràcia quan va ser arrestat en Los Angeles a l'octubre de 1982 per intentar vendre un maletí de cocaïna per valor de 24 milions de dòlars per salvar la seva empresa de la fallida. A la fi de 1982 DMC va entrar en fallida. En 1984 va ser declarat innocent després de demostrar que els agents li van incitar a cometre el delicte. Continuació...