Quim Hereu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaQuim Hereu

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 novembre 1963 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Girona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata

Lloc webquimhereu.com Modifica el valor a Wikidata

Quim Hereu (Girona, 13 de novembre de 1963) és un pintor català autodidacta considerat el màxim representant i cofundador de l'Estrambotisme, un corrent artístic iniciat als anys 70 a l'Empordà per Joan Fuster i Gimpera. Aquest, en la fase final de la seva vida, decideix anomenar Quim Hereu com a hereu d'aquest nou corrent artistic a partir d'un petit poema: el testament de l'Estrambotisme.[1]

Biografia[modifica]

Les habilitats de Quim Hereu en el món de l'art i la pintura apareixerien de molt petit, quan feia del dibuix un refugi on imaginava éssers fantàstics que convivien en els seus paisatges. Expert dibuixant i pintor autodidacte, entrà en contacte amb les obres de grans artistes romàntics, renaixentistes i surrealistes, fascinat pel perfeccionisme del dibuix i l'aplicació de l'oli. La terra on va néixer i es va criar, l'Empordà, és gran font d'inspiració per l'artista. El 1983 estableix el seu primer estudi a la seva natal Girona (Catalunya) on exposa la seva obra en diferents galeries, però aquest període dura ben poc, ja que les limitacions creatives eren moltes. Comencen els seus viatges arreu del món buscant deserts, ruïnes, cultures i exotismes que li exaltessin la seva imaginació per poder recrear en les seves futurs obres, que ja començaven a reflectir la seva predilecció pel gran format. Altres estudis van substituir al primer, a la recerca d'un espai vital que pogués allotjar bastidors cada vegada més grans. Finalment l'any 2000, començà a produir obres de gran format, un món d'art en estat pur, on es troben col·leccionistes, mecenes i amants de l'art.

L'Estrambotisme[modifica]

L'Estrambotisme és un moviment artístic nascut a Catalunya. Quim Hereu viu endinsat en el projecte més important de la seva vida fins al moment com a artista, el qual ja compta amb dues obres de la seva Trilogia. Obres considerades objectivament de les més espectaculars de la història de la pintura degut a les seves dimensions:

L'Estrambòtic Naixement de Venus (o la Fàbrica del Temps).

La coronació d'Ermessenda (o 18 elefants embadalits amb les varius d'un ratolí).

Ambdós de 12 metres de llarg per 6 d'alt, esdevenen els olis sobre lli més grans fets mai en el món de l'art amb aquesta tècnica (oli sobre lli).

Espai Quim Hereu[modifica]

Sala de la Trilogia Estrambòtica del Espai Quim Hereu al DOR Museum

L'Espai Quim Hereu és el santuari de l'Estrambotisme. Forma part del DOR Museum, situat al Centre Cultural de La Fortalesa, a Sant Julià de Ramis (Girona, Catalunya).[2]

És un edifici annex de nova construcció, enterrat a la panxa de la muntanya dels Sants Metges i construït amb la finalitat d'acollir la "Trilogia estrambòtica", 3 olis sobre tela de mides impressionants (el Temps, el Poder i la Llibertat, 6 x 12 m. cadascun) que la converteixen en unes de les més grans d'Europa i probablement del món.

És galeria i estudi de l'artista. Aquí treballa i, per tant, està en constant evolució.

Hi podem trobar altres obres que formen part de la col·lecció privada del Espai Quim Hereu, que va creixent amb el pas del temps, així com obra a la venta. Un dels atractius d'aquest espai és poder visualitzar el procés creatiu del pintor, observant obres a mig treballar i esbossos, ja siguin pintures, escultures o altres tipus d'instal·lacions. Actualment, Hereu treballa en la tercera pintura monumental de la Trilogia i en la decoració escultòrica de l'Espai que enriquirà l'entrada, interiors i espais circumdants.

Obra[modifica]

  • Hereu, Quim A. Llegendes de Girona. 1a edició. Barcelona: Rigau, 2008. 
  • L'Estrambòtic Naixement de Venus (o la Fàbrica del Temps). Oli sobre lli. 12 metres x 6 metres
  • La coronació d'Ermessenda (o 18 elefants embadalits amb les varius d'un ratolí). Oli sobre lli. 12 metres x 6 metres

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Quim Hereu