Resolució 1064 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1064 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Pont sobre el riu Cuanza
Identificador de llei o regulacióS/RES/1064 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3679)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació11 juliol 1996 Modifica el valor a Wikidata
1063 Modifica el valor a Wikidata
1065 Modifica el valor a Wikidata
TemaSituació a Angola

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1064 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, adoptada per unanimitat l'11 de juliol de 1996 després de reafirmar la Resolució 696 (1991) i totes les resolucions següents sobre Angola, el Consell va discutir l'aplicació del procés de pau, i va estendre el mandat de la Tercera Missió de Verificació de les Nacions Unides a Angola (UNAVEM III) fins a l'11 d'octubre de 1996.[1]

El Consell de Seguretat ha destacat la importància de l'aplicació oportuna del diversos acords de pau, inclòs el protocol de Lusaka entre el govern d'Angola i UNITA. S'han fet progressos recentment, però el ritme general d'implementació és lent. Les converses sobre la formació d'un exèrcit unificat s'havien completat amb èxit, i també hi havia un acord per formar un govern d'unitat. El respecte dels drets humans i la desmilitarització de la societat angolesa era important i la recuperació de l'economia d'Angola era essencial per a una pau duradora.[2]

Les dues parts van ser elogiades per l'acord marc militar i el principi de la integració de les tropes d'UNITA a l'exèrcit d'Angola. També han treballat en l'eliminació dels llocs de control, la reobertura de les carreteres principals i l'aquarterament de 52.000 efectius d' UNITA, totes elles ben acollides pel Consell. UNITA va sol·licitar transferir llurs armes i municions a la UNAVEM III. El govern d'Angola va promulgar la llei d'amnistia i havia iniciat un programa de desarmament civil.

Hi va haver una reducció en la propaganda hostil i es va recordar a totes les parts que cessessin tal difusió d'informació. La resolució també condemna l'ús de mercenaris, i va demanar al secretari general Boutros Boutros-Ghali per l'1 d'octubre de 1996 sobre l'aplicació de la resolució actual.

Referències[modifica]

  1. «Security Council extends mandate of UNAVEM III until 11 October». United Nations, 11-07-1996.
  2. Yusuf, Abdulqawi A. African Yearbook of International Law / Annuaire Africain de Droit International, Volume 4 (1996). Martinus Nijhoff Publishers, 1997, p. 295. ISBN 978-90-411-0471-7. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]