Resolució 696 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 696 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/696 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2991)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació30 maig 1991 Modifica el valor a Wikidata
TemaAngola

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 696 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, va ser aprovada per unanimitat el 30 de maig de 1991, després de notar el recent desig de signar els acords de Bicesse entre el MPLA i UNITA a Angola, la recent retirada de totes les tropes cubanes i considerant un informe fel Secretari general, el Consell va aprovar les recomanacions de Javier Pérez de Cuéllar i va establir la Segona Missió de Verificació de les Nacions Unides a Angola (UNAVEM II), observant que el mandat de la Primera Missió de Verificació de les Nacions Unides a Angola (1989-1991) estava arribant a la seva fi.

El Consell ha decidit establir UNAVEM II per a un període inicial de disset mesos per aconseguir l'objectiu del secretari general, que era observar i verificar el procés de desarmament i donar suport a l'establiment d'un nou únic exèrcit nacional, observar el desminatge, oferir ajuda humanitària i estendre l'autoritat del govern arreu del país, afectat per la guerra civil.[1]

La Resolució 696 també va demanar al secretari general que mantingui el Consell al dia dels esdeveniments i que informi sobre la signatura dels Acords de Bicesse.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Paulo, Manuel J. «The role of the United Nations in the Angolan peace process». Concilliation Resources, 2004 [Consulta: 1r agost 2017]. Arxivat 2012-02-21 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2012-02-21. [Consulta: 1r agost 2017].

Enllaços externs[modifica]