Resolució 698 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 698 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Campo Skouriotissa
Identificador de llei o regulacióS/RES/698 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2993)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació14 juny 1991 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa qüestió de Xipre

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 698 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, fou adoptada per unanimitat el 14 de juny de 1991 després de recordar la Resolució 682 (1990) relativa a les qüestions financeres i a totes les resolucions de Xipre fins a la més recent Resolució 697 (1991), el Consell expressa la seva preocupació pel que fa a la situació financera a què s'enfronta la Força de les Nacions Unides pel Manteniment de la Pau a Xipre (UNFICYP), establerta a la Resolució 186 (1964).

El Consell va concloure, a partir d'un informe, que es necessita un mètode de finançament de la Força que la posi en una "base financera" sòlida i segura, amb l'objectiu de reduir i definir clarament els costos de la UNFICYP. També va demanar al Secretari General celebrar consultes amb el Consell i els Estats membres que contribueixen a la Força i altres, i que informessin abans del 15 de desembre de 1991, en el moment de l'extensió del proper mandat, de les mesures financeres que s'han de prendre.

L'informe, d'acord amb aquesta resolució, va identificar mesures d'estalvi, incloent-hi una reducció del nombre de tropes, una reducció del personal amb un augment estacional, la transformació de la Força en una missió d'observació, l'abolició del treball humanitari i econòmic o l'ús de tropes menys costoses.[1]

Referències[modifica]

  1. United Nations: Department of Political Affairs. Repertoire of the Practice of the Security Council: Supplement 1989–1992. United Nations Publications, 1989, p. 457. ISBN 978-92-1-137030-0. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 698 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.