Resolució 714 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 714 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/714 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3010)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació30 setembre 1991 Modifica el valor a Wikidata
TemaEl Salvador

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 714 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, adoptada per unanimitat el 30 de setembre de 1991 després de recordar les resolucions 637 (1989) i 693 (1991), el Consell va acollir amb beneplàcit la recent signatura de l'Acord de Nova York per part del Govern d'El Salvador i el Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional per acabar amb la Guerra Civil d'El Salvador.

El Consell elogia la tasca del secretari general, Javier Pérez de Cuéllar, i el seu Representant Personal per a Amèrica Central, així com els esforços del "Grup d'Amics" Colòmbia, Mèxic, Espanya i Veneçuela en el procés de pau. També va instar a les parts que, en la propera ronda de negociacions programada per a l'octubre de 1991, continués negociacions intensives i sostingudes per arribar a un alto el foc a la major brevetat possible, demanant encara més restricció i cooperació amb la Missió d'Observació de les Nacions Unides al Salvador.

L'Acord de Nova York, signat el 25 de setembre de 1991 a la seu de les Nacions Unides, va proporcionar garanties per solucionar la situació a El Salvador. Les disposicions inclouen l'establiment de la Comissió Nacional per a la Consolidació de la Pau (COPAZ), responsable de supervisar tots els acords polítics aconseguits per ambdues parts i aprovats pel Consell de Seguretat.[1]

Referències[modifica]

  1. United Nations: Department of Political Affairs. Repertoire of the Practice of the Security Council: Supplement 1989–1992. United Nations Publications, 1989, p. 373. ISBN 978-92-1-137030-0. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 714 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.