Resolució 1128 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1128 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/1128 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3816)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació12 setembre 1997 Modifica el valor a Wikidata
1127 Modifica el valor a Wikidata
1129 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació al Tadjikistan i la frontera amb l'Afganistan

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1128 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 12 de setembre de 1997. Després de recordar les resolucions sobre la situació al Tadjikistan i al llarg de la frontera entre l'Afganistan i el Tadjikistan, el Consell va prorrogar el mandat de la Missió d'Observadors de les Nacions Unides a Tadjikistan (UNMOT) durant un període de dos mesos fins al 15 de novembre de 1997.[1]

El Consell va observar que les converses entre el Govern del Tadjikistan i l'Oposició Unida Tadjik es van completar amb èxit i es va arribar a un acord el 27 de juny de 1997. Es va observar que la implementació de l'Acord General requeriria l'esforç de totes les parts i el suport de les Nacions Unides i la comunitat internacional, particularment quan la situació al Tadjikistan continuava sent volàtil.

A mesura que es van aprovar les recomanacions del Secretari General de les Nacions Unides sobre l'ampliació del mandat de la UNMOT, es va demanar a les parts que implementessin plenament l'Acord General i que reprenguessin els treballs a la Comissió de Reconciliació Nacional en la capital Duixanbe.[2] També van haver de garantir la seguretat i la llibertat de circulació de les Nacions Unides, la Comunitat d'Estats Independents (CIS) i altres personal internacional de manteniment de la pau.

La resolució va concloure dirigint al Secretari General Kofi Annan que proporcionés maneres addicionals de garantir la seguretat del personal de les Nacions Unides i de mantenir informats al Consell sobre l'evolució del Tadjikistan.

Referències[modifica]

  1. «Security Council extends mandate on UNMOT until 15 November». United Nations, 12-09-1997.
  2. United Nations Dept. of Public Information. UN peacekeeping, 50 years, 1948–1998. United Nations Dept. of Public Information, 1998, p. 56. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1128 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.