Resolució 1098 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1098 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Bandera d'Unita
Identificador de llei o regulacióS/RES/1098 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3743)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació27 febrer 1997 Modifica el valor a Wikidata
1097 Modifica el valor a Wikidata
1099 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Angola

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1098 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, adoptada per unanimitat el 27 de febrer de 1997 després de reafirmar la Resolució 696 (1991) i totes les resolucions següents sobre Angola, el Consell estendre el mandat de la Tercera Missió de Verificació de les Nacions Unides a Angola (UNAVEM III) fins al 31 de març de 1997.[1]

La Resolució adverteix que la formació d'un Govern d'Unitat i Reconciliació Nacional s'ha retardat de nou a causa que UNITA no ha complert amb el calendari establert en el context del Protocol de Lusaka. L'aplicació dels aspectes polítics i militars dels acords de pau també s'han retardad i destaca la importància d'UNITA en el compliment de les obligacions.

Després d'estendre el mandat de la UNAVEM III, el Consell va fer una crida al Govern d'Angola i a UNITA per resoldre les qüestions pendents i adaptar el Govern d'Unitat i Reconciliació Nacional, sol·licitant al secretari general Kofi Annan que informi el 20 de març 1997 del progrés realitzat al respecte.[2]

El Consell de Seguretat va expressar la seva disposició a imposar mesures contra UNITA descrites a la Resolució 864 (1993) i ha destacat que la tasca del Representant Especial del Secretari General, conjuntament amb la Comissió conjunta, és essencial per al procés de pau.

Referències[modifica]

  1. «Security Council extends Angola mission until 31 March, expresses deep concern at delays in forming government». United Nations, 27-02-1997.
  2. United Nations, Office of Public Information. UN monthly chronicle, Volume 34. United Nations, Office of Public Information, 1997, p. 16. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]