Resolució 1634 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1634 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/1634 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5295)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació28 octubre 2005 Modifica el valor a Wikidata
1633 Modifica el valor a Wikidata
1635 Modifica el valor a Wikidata
TemaSituació al Sàhara Occidental

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1634 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, adoptada per unanimitat el 28 d'octubre de 2005 després de reafirmar totes les resolucions anteriors del Sàhara Occidental, en particular la Resolució 1495 (2003) Resolució 1541 (2004) i Resolució 1598 (2005) el consell va ampliar el mandat de la Missió de Nacions Unides pel Referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) per dos mesos fins al 30 d'abril de 2006.[1]

La resolució va marcar la 28a extensió del mandat de la MINURSO.[2]

Resolució[modifica]

Observacions[modifica]

El Consell de Seguretat va reafirmar la necessitat d'una solució duradora i mútua per al problema del Sàhara Occidental, que proporcionaria l'autodeterminació als habitants del territori. Tant el Marroc com el Front Polisario i els estats regionals van ser convidats a cooperar amb les Nacions Unides per posar fi al destí polític i arribar a una solució a la disputa de llarg termini.

El Consell va assenyalar l'alliberament de 404 presoners de guerra marroquins d'acord amb el dret internacional humanitari, mentre que, juntament amb el Marroc, havia de cooperar amb el Comitè Internacional de la Creu Roja per determinar el destí de persones desaparegudes des de l'inici del conflicte. Es va donar la benvinguda a la cita de Peter van Walsum com a Enviat Personal del Secretari General de les Nacions Unides per al Sàhara Occidental.

Actes[modifica]

Es va demanar a totes les parts que respectessin els acords militars aconseguits amb la MINURSO. Es va demanar als Estats membres que consideressin contribuir a mesures de foment de la confiança per facilitar un major contacte personal, com ara visites familiars. El mandat del MINURSO va ser ampliat, el secretari general Kofi Annan fou instruït per informar sobre la situació al Sàhara Occidental i l'enviat personal ha de proporcionar informació breu en el termini de tres mesos sobre el progrés fet al territori.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]