Resolució 2198 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2198 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Martin Kobler durant operacions conjuntes contra lrd FDLR, el 19 de març de 2014.
Identificador de llei o regulacióS/RES/2198 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7371)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació29 gener 2015 Modifica el valor a Wikidata
2197 Modifica el valor a Wikidata
2199 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Haití

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2198 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 29 de gener de 2015. El Consell va ampliar les sancions contra la República Democràtica del Congo fins al juliol de 2016.[1]

Contingut[modifica]

L'est del Congo va continuar patint una crisi de seguretat i humanitària per part dels grups armats locals i estrangers que practicaven el contraban de recursos naturals de la zona. La neutralització d'aquests grups era de la màxima importància i neutralitzar les Forces Democràtiques per a l'Alliberament de Ruanda (FDLR) era una prioritat. Les sancions de l'ONU als membres d'aquest grup estaven vinculades al genocidi ruandès el 1994.

El Consell era molt preocupada per les col·laboracions locals entre les FDLR i l'exèrcit governamental congolès. Comercien il·legalment minerals, fusta i animals salvatges i, al mateix temps, cometen violacions greus dels drets humans. El govern congolès tenia dos oficials d'alt rang processats per crims contra la humanitat i crims de guerra, i es va demanar el país que seguís lluitant contra la impunitat i treballant en el professionalisme de les seves forces de seguretat.

L'embargament d'armes, les sancions financeres i restriccions de viatge contra els líders dels grups armats i milícies i criminals de guerra es van estendre a l'1 de juliol de 2016. El mandat del grup d'experts que supervisava el compliment de les sancions es va ampliar fins l'1 d'agost de 2016.

Es va tornar a demanar als grups armats que aturessin la violència, es desarmessin i alliberessin els nens soldats. Als països de la regió se'ls va demanar que aquests grups no rebessin suport del seu territori.

Referències[modifica]

  1. Nacions Unides. «SC renews arms embargo, related sanctions on DRC», 29-01-2015.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2198 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.