Resolució 2205 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2205 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Vista aèria d'Abyei
Identificador de llei o regulacióS/RES/2205 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7390)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació26 febrer 2015 Modifica el valor a Wikidata
2204 Modifica el valor a Wikidata
2206 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Abyei

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2205 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 26 de febrer de 2015. El Consell va ampliar el mandat de la Força Provisional de Seguretat de les Nacions Unides per a Abyei (UNISFA), regió a la frontera entre Sudan i Sudan del Sud, durant quatre mesos i mig fins al 15 de juliol de 2015.[1]

Contingut[modifica]

Els esforços del Sudan i del Sudan del Sud per desmilitaritzar la Zona Fronterera Segura Demilitaritzada i per introduir el Mecanisme Conjunt de Vigilància de Fronteres i el Pla de la Unió Africana van quedar estancades. En part perquè Sudan del Sud no estava d'acord amb la línia de demarcació de la zona fronterera, manca temporal d'avions, denegacions d'accés a la regió i la situació de tensió prop de la ciutat de Kaduqli, al nord-est d'Abyei.

Les negociacions sobre l'estatut final d'Abyei havien de reprendre's immediatament. Els acords havien de ser implementats i establir administració i policia a la regió. Sudan també hauria de retirar la seva policia petroliera de Diffra. (Segons Sudan, aquesta policia hi estava present a les instal·lacions petrolíferes només perquè no tenia seguretat a la regió)[1] Ambdues parts haurien d'actuar amb més restricció i negociació en comptes de provocar-se i optar per la violència

El mandat de la UNISFA es va estendre fins al 15 de juliol de 2015. La força de pau havia de proporcionar protecció al Mecanisme de Vigilància Fronterera i cooperar amb les comunitats Misseriya i Ngok Dinka a Abyei en el manteniment de l'ordre.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2205 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.