Resolució 2232 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2232 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Desplegament de l'AMISOM
Identificador de llei o regulacióS/RES/2232 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Data28 juliol 2015 Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7491)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació28 juliol 2015 Modifica el valor a Wikidata
2231 Modifica el valor a Wikidata
2233 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Somàlia

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2232 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 28 de juliol de 2015. El Consell va renovar el mandat de l'AMISOM i de la UNSOM a Somàlia fins al 30 de maig de 2016.[1]

Contingut[modifica]

El Consell lamentava l pèrdua de vides de civils i de soldats de la Unió Africana en la lluita contra Al-Xabab i la mort de personal de l'ONU en un atac terrorista a Garowe. Es va acordar amb el secretari general que la situació a Somàlia no era prou segura per a una força de manteniment de la pau de l'ONU. D'aquesta manera, el permís per a la força de pau de la Unió Africana, establerta el 2007 i de 22.000 efectius, es va renovar fins al 30 de maig de 2016. El mandat de la missió de suport UNSOM també es va ampliar fins a aquesta data.

A més, l'ONU va continuar donant suport a la logística AMISOM. Durant aquest període la força de pau havia de fer possible un procés de pau per continuar lluitant contra Al-Xabab i proporcionar seguretat. Amb aquesta finalitat ha treballat conjuntament amb l'Exèrcit Nacional Somali, que comptava amb 10.900 homes. La missió també es reestructurarà per treballar de manera més eficient. Mentrestant, Al-Xabab era més actiu al Puntland autònom, i es va considerar l'extensió del suport de l'ONU a l'exèrcit somali als 3.000 homes de Puntland.

El 2016, el govern somali havia planejat convocar eleccions. El Consell continuava preocupat per les violacions dels drets humans, la impunitat i la crisi humanitària al país.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2232 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.