Resolució 384 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 384 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Localització del Timor Oriental
Identificador de llei o regulacióS/RES/384 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:1869)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació22 desembre 1975 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Timor Oriental

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 384 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, adoptada el 22 de desembre de 1975, va prendre nota de les declaracions dels representants de Portugal, Indonèsia i Timor Oriental i va reconèixer el dret del poble de Timor Oriental a l'autodeterminació i independència de conformitat amb la Carta de les Nacions Unides. El Consell expressà la seva seriosa preocupació pel deteriorament de la situació a Timor Oriental, va deplorar la intervenció de les forces armades d'Indonèsia en aquella nació i va retreure a Portugal que no abandonés completament les seves responsabilitats com a potència administradora.

La resolució també crida a tots els estats a respectar la integritat territorial de Timor Oriental, així com el dret inalienable del seu poble a l'autodeterminació i demana al Govern d'Indonèsia que retiri totes les seves forces del territori immediatament. El Consell va demanar al Govern de Portugal, la potència administradora, a cooperar plenament amb l'ONU, i va instar tots els estats i altres parts a cooperar plenament amb els esforços de l'ONU per aconseguir una solució pacífica a la situació i facilitar la descolonització del territori. Després la resolució demana Secretari General l'enviament urgentment d'un representant especial a Timor Oriental per tal de fer una avaluació sobre el terreny de la situació existent i establir contactes amb totes les parts al territori, i que presenti una recomanació al Consell tan aviat com sigui possible.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 384 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.