Sant Miquel de Mas Palou

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Miquel de Mas Palou
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXII
Característiques
Estil arquitectònicRomànic
Altitud520 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Baronia de Rialb (Noguera) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 01′ N, 1° 12′ E / 42.02°N,1.2°E / 42.02; 1.2
Bé cultural d'interès local
Data20 desembre 2002
Id. IPAC25274 Modifica el valor a Wikidata

Sant Miquel de Mas Palou és una església del municipi de la Baronia de Rialb (Noguera) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Situació[modifica]

Es troba a la part central del terme municipal, sobre uns plans ocupats per camps de conreu que s'estenen a l'extrem sud de la serra de Palou que baixa de Pallerols. Els camps queden sobre el marge esquerre del Rialb, entre el torrent de Cornudella i el mateix riu Rialb. Està al costat del Mas de Palou, anomenat també Palou del Riu. S'hi va per una pista forestal d'uns 4 km, que s'inicia al km.3 de la carretera del Forat de Bulí.

Descripció[modifica]

Clau de volta del portal

És un edifici d'una sola nau i cobert per volta de canó, sense absis diferenciat. La planta és totalment rectangular només alterada per dos contraforts afegits posteriorment. A l'interior hi ha dues pilastres interrompudes a una certa alçada, com si corresponguessin a un primer projecte de nau coberta amb volta de canó reforçada per arcs torals que no s'arribaren a fer. Només hi ha dues finestres, una rectangular i una d'esqueixada. La porta és d'arc de mig punt amb dovelles ben tallades. La clau de volta té una torre tallada en baix relleu. L'interior és arrebossat. El parament és format per carreus petits, visibles a l'exterior, ben tallats, sense polir i disposats en filades uniformes i regulars. El primer projecte inacabat podria data del segle xi, però el tipus d'aparell és propi del segle xii.[1]

Referències[modifica]

  1. «Sant Miquel del mas Palou». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r novembre 2014].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Miquel de Mas Palou